Archieven

Dit bericht is 611 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – In de raadsvergadering van 16 maart heeft de gemeenteraad een belangrijke motie aangenomen om het basisteam van de politie in de Krimpenerwaard op peil te houden. Deze beslissing komt voort uit een groeiende bezorgdheid over de stijging van het aantal inbraken in de regio.

Uitbreiden basisteam politie

De gemeenteraad van Krimpenerwaard kwam op 16 maart 2024 bijeen en constateerde met alarmering dat het aantal inbraken in de regio de laatste tijd aanzienlijk is toegenomen. Deze ontwikkeling heeft geleid tot een merkbare afname van het veiligheidsgevoel onder de inwoners. In het licht van deze zorgwekkende situatie heeft Leefbaar Krimpenerwaard een motie ingediend om het basisteam van de politie op sterkte te houden, en bij voorkeur zelfs uit te breiden.

Veiligheid van onze inwoners

“De veiligheid van onze inwoners staat voorop,” verklaart Peter Ouwendijk, vertegenwoordiger van Leefbaar Krimpenerwaard. “Het is van cruciaal belang dat we de misdaad bestrijden en het veiligheidsgevoel van onze burgers bevorderen. Daarom hebben we besloten om ons sterk te maken voor het behoud van het basisteam van de politie in de Krimpenerwaard.”

De motie, die met steun van de gemeenteraad werd aangenomen, roept de burgemeester op om tijdens onderhandelingen over de sterkteverdeling binnen de Eenheid Den Haag een krachtige positie in te nemen. Het doel is om ervoor te zorgen dat het basisteam in de Krimpenerwaard op zijn minst op de huidige sterkte blijft, en indien mogelijk zelfs wordt uitgebreid.

Leefbaar blijft zich inzetten voor veiligheid

Leefbaar Krimpenerwaard benadrukt dat veiligheid een gedeelde verantwoordelijkheid is en blijft zich inzetten voor een veilige en leefbare omgeving voor alle inwoners van de Krimpenerwaard.

foto: Leefbaar Krimpenerwaard

Dit bericht is 611 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief