Archieven

Dit bericht is 4827 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK – Een dag na de brand bij basisschool De Wegwijzer wordt de schade opgenomen en onderzoek gedaan naar de oorzaak van de brand. Vast staat dat de ontruiming van de school uitstekend is verlopen. “Binnen twee minuten stonden we met alle leerlingen en docenten buiten het pand”, laat directeur en hoofd-bhv Martin Belder aan ons weten. 

Meester Martin, zoals hij door de leerlingen wordt genoemd, vertelt ons van moment tot moment wat er gisterochtend is gebeurd. “Een leerling van tien jaar kwam op het toilet en zag vonken vanuit de prullenbak langs de kraan gaan, waarna hij zijn eigen leerkracht waarschuwde. Deze leerkracht vroeg de leerling om naar mij, meester Martin, te gaan en dit te melden. Op het moment dat ik bij het toilet aankwam zag ik dat er al een behoorlijke brand woedde en heb ik in een split second besloten om geen bluspoging te doen, maar de deur te sluiten, de brandweer te bellen en de school te ontruimen.”

De ontruiming van de school ging snel, zo zag ook onze cameraman Paul de Heus die snel na de eerste melding al ter plaatse was. “Ik was binnen twee minuten na de melding ter plaatse en toen waren alle kinderen al buiten, iets later kwam de brandweer de straat inrijden.”

Samenwerking
Directeur Belder vertelt dat de samenwerking met de hulpdiensten uitstekend is verlopen. “Toen we hoorde dat we niet terug de school in konden, moesten we een opvanglocatie zien te regelen. Wijkagent Nathalie vertelde dat dit was geregeld met Het Koetshuis en daar zijn we uiteindelijk ook heengegaan.” De kinderen zijn vanuit het Koetshuis opgehaald of zelfstandig naar huis gegaan nadat er met de ouders/verzorgers contact is geweest.

Schade en oorzaak
De gemeente heeft geholpen om de schade te inventariseren. “Op dit moment is de schade vooral in het toilet zelf en in het naastgelegen lokaal, omdat deze deur open stond. Alle andere deuren van de klaslokalen waren gelukkig dicht waardoor schade daar is voorkomen. De schade die er is, buiten het toilet, komt door rook en water door het blussen.

Over de oorzaak kunnen we voorlopig alleen maar speculeren. “Door de politie wordt nog onderzoek gedaan, maar het lijkt aannemelijk dat er voordat de leerling die de brand meldde een andere leerling op het toilet is geweest die iets brandends in de prullenbak heeft gegooid”, aldus Belder.

Foto: Brandweer Krimpen aan de Lek

Lees ook het bericht: Brand op school in Krimpen aan de Lek (Foto’s+Video’s)

Dit bericht is 4827 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief