Archieven

Dit bericht is 435 keer gelezen

LEKKERKERK- Lekkerkerk Vertelt is een lokaal initiatief om verhalen op te halen en te delen. Verhalen uit het geheugen en de verbeeldingskracht van de mensen in en om het dorp. Lekkerkerk Vertelt start met een Vertelvoorproefje op zaterdagochtend 6 april en sluit af met een verhalenmiddag op zondag 2 juni in het Oude Raadhuis. Iedereen kan meedoen.

Lekkerkerk Vertelt is een initiatief van vier Lekkerkerkers, voor mensen uit Lekkerkerk en directe omgeving. Lekkerkerk Vertelt komt tot stand met inspiratie en input van de Verhalencompagnie Haastrecht & in samenwerking met de Bibliotheek Lekkerkerk en de stichting Dorpshuis Lekkerkerk. Ook is er financiele steun van het Project Burgerinitiatieven Krimpenerwaard en het Streekfonds Krimpenerwaard. 

“Ieder mens bezit een schat aan verhalen. Verhalen die echt gebeurd zijn, die gehoord of meegemaakt zijn, of zelf verzonnen. Grappige, spannende en ontroerende verhalen. In Lekkerkerk Vertelt gaan we die verhalen delen”, legt Ellen Zoetmulder, een van de initiatiefnemers uit.

Het is voor iedereen die graag naar verhalen luistert, verhalen vertelt, zijn of haar vertelvaardigheden wil oefenen, wil leren hoe een verhaal het publiek kan boeien of mooie, spannende of ontroerende verhalen kent. “Deelnemers bepalen zelf of ze op het podium willen staan tijdens het afsluitende verhalencafé op 2 juni. Wil je wel meedoen, maar zie je dat podium echt niet zitten? Geen probleem. Je kan gewoon meedoen.”

Programma
De start van Lekkerkerk Vertelt is op zaterdag 6 april. “Dan is er een presentatie met kennismaking. Een voorproefje van Lekkerkerk Vertelt. Met verteloefeningen, een verteller met een kort verhaal en de mogelijkheid om je in te schrijven voor de workhop”, legt Zoetmulder uit. De toegang gratis.

Vervolgens is er op dinsdagavond 23 april de workshop ‘Hoe vertel ik een goed verhaal?’ Deze wordt van 18.30 tot 22.00 uur gehouden, inclusief maaltijd, in het Dorpshuis in Lekkerkerk. “We zullen dan kennismaken met elkaar en de verhalenverteller tijdens een eenvoudige avondmaaltijd met workshop. We gaan aan de slag met de verhaalstructuur, de kracht van de verbeelding en de verbinding tussen de verteller en het verhaal. We besteden ook kort aandacht aan presentatietechniek.” Deelname is gratis.

Op dinsdagvond 14, 21 en 28 mei van 19.30 – 21.00 uur wordt er geoefend met vertellen van verhalen in het Dorpshuis in Lekkerkerk. “We gaan dan samen oefenen met vertel- en presentatietechniek met zelfgekozen verhalen.” Ook hiervoor is de deelname gratis.

Verhalenmiddag voor publiek
Op zondag 2 juni is van 14.00 tot 16.00 uur in het Oude Raadhuis de afsluiting met verhalenmiddag voor publiek. “Op een klein podium vertellen lokale vertellers van Lekkerkerk Vertelt mooie, bijzondere of grappige verhalen met als thema ‘Mijn dorp’. De laatste verteller is een professionele verteller, die ook een verhaal met als thema ‘Mijn dorp’ vertelt. De verhalen worden omlijst door muziek van Lekkerkerkse bodem”, aldus Zoetmulder.

Lekkerkerk Vertelt gaat aanstaande zaterdag 6 april van start in de bibliotheek Lekkerkerk. “Kom langs voor meer informatie en inschrijven. Je kunt je ook abonneren op de mailinglist door een mailtje te sturen naar lekkerkerkvertelt@dewoordentuin.nl. Je ontvangt dan alle informatie en het programma  in je mailbox.”

Ellen Zoetmulder was afgelopen zaterdag te gast in het radioprogramma van RTV Krimpenerwaard. Het interview is hier terug te luisteren. 

Dit bericht is 435 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief