Archieven

Dit bericht is 1313 keer gelezen

LEKKERKERK – In het drukke en stressvolle bestaan van alledag is het noodzakelijk om ook momenten van ontspanning en plezier te hebben. Eén van de manieren waarop dit kan is door samen muziek te maken. Dat kan volgens het koor (bijna) iedereen. 

Op 1 juli 1919 is het Lekkerkerks mannenkoor Zanglust opgericht. Zanglust is een koor dat neutraal is qua politiek of religie, het repertoire is een mix van modern en klassiek.

Gerrit Mudde vertelde over het koor tijdens een uitzending van De Waard op de Kaart, dit gesprek is hier terug te luisteren.

 

Koor-Lekkerkerk     

Van modernere nummers wordt vaak gedacht dat iedereen ze al kent en dat ze dus eenvoudig in te studeren zijn. Ritmisch zijn moderne nummers echter zeer uitdagend. Klassieke nummers kennen weer andere uitdagingen. Net zo als in een band of orkest heb je ook in een koor verschillende ‘instrumenten’ (stemgroepen) die allemaal hun eigen geluidsdeel  van het totale muziekstuk  voortbrengen. Het instuderen van de afzonderlijke stemgroepen is soms best uitdagend omdat het dan nog niet altijd duidelijk is hoe dit past in de totale compositie. Als de verschillende stemgroepen dan echter worden samengebracht en de uiteindelijke compositie voor het eerst compleet klinkt ontstaan er regelmatig kippenvel momentjes!

Zanglust nodigt u/jou uit zelf te ervaren hoe het is om bijvoorbeeld  ‘Yesterday’  of ‘Zelfs je naam is mooi’ vierstemmig te zingen!

De repetities vinden plaats elke dinsdagavond om 20:00 uur in de Ichtuskerk, Kerkweg 34  te Lekkerkerk. Op 23 augustus begint het nieuwe seizoen, maar instappen kan op elk gewenst moment. En alhoewel Zanglust in Lekkerkerk gevestigd is, zijn ook mannen uit omliggende gemeenten van harte welkom.

Het koor repeteert vanaf bladmuziek, maar het kunnen lezen van noten is niet persé noodzakelijk. Als je bij de club komt is de eerste maand sowieso  vrijblijvend en gratis, pas daarna beslis je of je lid wordt.

Inlichtingen bij Jan Ponsen op 06-57261285 of via www.zanglust-lekkerkerk.nl .

Dit bericht is 1313 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief