Archieven

Dit bericht is 1839 keer gelezen

LEKKERKERK – In veel plaatsen in Nederland openen horecazaken en winkels de deuren zaterdag of het nu wel of niet wordt toegestaan. Ook Gert-Jan Ruit van modehuis Ruit en Co in Lekkerkerk opent de deuren. “We zijn er helemaal klaar mee”, zegt Ruit tegen RTV Krimpenerwaard.

De laatste lockdown is volgens Ruit keihard aangekomen, vooral mentaal. “We hadden alles zo goed voor elkaar. We hebben ook aangetoond dat je op een veilig manier kon komen winkelen. Deze lockdown is helemaal niet nodig geweest. Daarom zal ik zaterdag de deuren openen op een veilige manier voor klanten. Wat er ook uit de persconferentie komt.”

“In het begin hadden wij sympathie voor alle maatregelen. Het was allemaal nieuw en de onwetendheid rondom het virus speelde ook een rol”, vervolgt Ruit. “Maar bij de huidige lockdown vond ik de motivatie van de overheid zodanig dat ik geen grond zag voor deze maatregelen. Dat vond ik nog wel het ergste, dat er geen motivatie was.”

‘Verkeerd besluit’
In de eerste berichtgevingen leek het erop dat winkels hun deuren op afspraak mogen gaan openen. Volgens Ruit is dat echter geen enkele stap vooruit. “Nee daar worden wij echt niet wijzer van. Het is blij maken met een dode mus. Een heleboel klanten willen geen afspraak maken, die willen spontaan even komen winkelen. En nogmaals, dat kan op een hele veilige manier.”

Ruit: “Het OMT heeft een verkeerd besluit genomen door te adviseren dat de winkels dicht moeten. Dat is wel gebleken nu de besmettingen nog steeds flink toenemen, ondanks dat winkels gesloten zijn. In Engeland zijn ze helemaal niet dicht geweest en daar hebben ze dezelfde curven doorgemaakt als hier in Nederland. Dus je ziet gewoon dat er een besluit is genomen dat nergens toe geleid heeft.”

‘Geen compensatie’
Waar Ruit ook tegenaan loopt is dat hij geen compensatie krijgt vanuit de overheid. “Alle compensatie van de vorige keer heb ik moeten terugbetalen. En ik heb wel degelijk schade geleden tijdens de vorige lockdowns. Dat gaat knellen, want er staat gewoon niks tegenover.”

De maat is nu dan ook vol voor de Lekkerkerkse winkelier. “Tot nu toe is er voor deze keer nog geen enkel signaal dat wij gecompenseerd gaan worden. Dus daarom zeggen we ook: we moeten nu open, want wij kunnen het bonnetje niet meer betalen.”

Uit de laatste berichtgeving uit Den Haag lijkt het erop dat winkels toch hun deuren mogen openen zonder afspraak. Of dat echt zo is zal vrijdagavond uit de persconferentie moeten blijken.

Dit bericht is 1839 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief