Archieven

Dit bericht is 563 keer gelezen


KRIMPEN AAN DE LEK- Lena Plotnik van de Sint Jozefschool in Schiedam en Riley Mikoen van de Prinses Margrietschool in Rotterdam hebben de regionale voorleeswedstrijd gewonnen. Deze wedstrijd vond afgelopen woensdagmiddag plaats in de theaterzaal van het Cultuurhuis in Krimpen aan de Lek.

Lena en Riley zullen de regio Krimpen aan de Lek vertegenwoordigen in de provinciale finale in Rotterdam. En wellicht wordt een van hen wel de Nationale Voorleeskampioen 2024.

Veertien leerlingen van scholen uit Rotterdam, Gouda, Schiedam, Maasland, Middelharnis, Schoonhoven en Lekkerkerk werden een voor een naar voren geroepen door presentator Mario Cramer en lazen een fragment voor uit een zelfgekozen boek. Ellen Moen, Cristel Stolk en Pascal van der Hek hadden als jury de lastige taak om uit deze voorlezers twee winnaars aan te wijzen. Uiteindelijk wisten Lena en Riley de jury te overtuigen met hun fragmenten uit Tikker van Brenda Heijnis en Het ministerie van oplossingen van Sanne Rooseboom.

Op woensdag 10 april zullen Lena en Riley voorlezen tijdens de provinciale finale, die gehouden zal worden in het Bibliotheektheater van Bibliotheek Rotterdam.

De Nationale Voorleeswedstrijd
De Nationale Voorleeswedstrijd is de spannendste leesbevorderingscampagne voor groep 7 en 8. Kinderen nemen het tegen elkaar op in verschillende wedstrijdrondes. Kinderen leren hierbij veel van elkaar en het wedstrijdelement is heel aansprekend.

De plezierige spanning én het enthousiasme van de supporters maken de wedstrijd onvergetelijk voor leerlingen. De Nationale Voorleeswedstrijd, een campagne van Stichting Lezen in samenwerking met de Bibliotheken, beoogt hiermee het (voor)leesplezier te stimuleren.

Dit bericht is 563 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief