Archieven

Dit bericht is 487 keer gelezen

HAASTRECHT- De Historische Vereniging Haastrecht organiseert op woensdag 9 november om 20.00 uur een lezing over het revolutiejaar 1795. De lezing wordt gegeven door historicus Christiaan van der Spek in in ’t Raedthuys Haastrecht. 

“Op deze avond neemt Christiaan van der Spek u mee naar het revolutiejaar 1795”, laat de Historische Vereniging Haastrecht weten. In januari van dat jaar beleefde Gouda enkele roerige dagen. De komst van het Franse leger leidde tot een omwenteling met verregaande politieke, sociale, economische en culturele gevolgen. Laat u meevoeren naar een korte maar intense periode uit de vaderlandse geschiedenis, die mede voortvloeide uit de aanhouding van Wilhelmina van Pruisen aan de Vlist in 1787.

Historicus Christiaan van der Spek (1983) is als onderzoeker verbonden aan het Nederlands Instituut voor Militaire Historie in Den Haag. In Gouda is hij actief als docent Goudologie, redacteur van het historisch tijdschrift Tidinge en als stadsgids.

Aanmelden
De lezing begint op woensdag 9 november 2022 om 20.00 uur in ’t Raedthuys van Haastrecht. De toegang voor deze avond is gratis. Er zijn wel een beperkt aantal plaatsen beschikbaar. Aanmelden kan per mail bij secretarishvh@gmail.com.

Voor meer informatie: www.historischevereniginghaastrecht.nl

 

Dit bericht is 487 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief