Archieven

Dit bericht is 444 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL– In december 2023 vond al weer voor de negende keer de inzamelingsactie Douwe Egberts punten en vreemd en oud geld  plaats in Krimpen aan den IJssel. De inzameling werd georganiseerd door de Krimpense Lionsclub. Met de DE punten worden pakken koffie aangeschaft voor de Voedselbank Krimpen aan den IJssel en met het ingezamelde vreemd en oud geld kunnen staaroperaties in derdewereldlanden worden bekostigd. 

De overhandiging van de punten vond dit keer plaats op een speciale plek. Sinds kort is de Voedselbank Krimpen verzelfstandigd en maakt hij geen deel meer uit van de regio Rotterdam. Ook het concept is veranderd.

Voorheen kregen de cliënten een krat gevuld met diverse voedingswaren. Nu is er een voedselwinkel geopend waar cliënten van de Voedselbank wekelijks naar behoefte artikelen kunnen uitzoeken. Zo vindt er minder verspilling plaats. De winkel wordt bemenst door vrijwilligers van de Voedselbank.

De doos met punten werd in ontvangst genomen door het bestuur van de Voedselbank. Op de zelfde bijeenkomst werd ook van de gelegenheid gebruik gemaakt om het ingezamelde vreemd en oud geld te overhandigen aan de Krimpenerwaardse dochterclub Domaine des Dames.

Minst succesvol
Na acht eerdere zeer succesvolle edities hoopten de Lions ook met de negende editie weer een mooi resultaat te boeken. “Helaas viel de opbrengst dit keer tegen. Werden in 2022 nog 614.633 DE-punten ingezameld, deze keer stokte de teller al bij 358.709 punten”, laat de Lionsclub weten.

“Al met al vermoedelijk toch nog goed voor ongeveer 560 pakken koffie.” Voor het tegenvallende resultaat zijn verschillende redenen te verzinnen. Het kan zijn dat alle laden en potjes in Krimpen de afgelopen jaren inmiddels zijn leeggeplunderd. Ook raakte de Krimpense Lions Club haar enige inzamelpunt in Krimpen aan de Lek kwijt aan de Lionsclub Krimpenerwaard.

Tekst gaat verder onder foto

“Gelukkig viel de opbrengst van vreemd en oud geld niet tegen. Er werd in december totaal 23 kilo ingezameld. Samen met al eerder in 2023 ontvangen 21 kilo bracht dit het totaal voor 2023 op 44 kilo oftewel een opbrengst inclusief een premie van de Wilde Ganzen van een bedrag ter hoogte van € 2.200. Met dit bedrag kunnen totaal 132 oogoperaties in de derdewereld worden uitgevoerd”, aldus de Lionsclub Krimpen aan den IJssel.

Nieuwe ronde
In de planning staat om in december de inzameling voor de tiende keer te organiseren en uiteraard wordt alvast gehoopt op een mooi resultaat. Gedurende dit jaar blijft de Lionsclub de Voedselbank daarnaast financieel ondersteunen met donaties waarmee de winkelvoorraad op gezette tijden kan worden aangevuld. Deze ondersteuning is  wordt gefinancierd met de diverse fondsenwerving acties van de Lionsclub.

De Krimpense Lions danken iedereen die heeft meegeholpen met inzamelen van DE-punten en vreemd en oud geld.

Dit bericht is 444 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief