Archieven

Dit bericht is 609 keer gelezen

REGIO – Met de nieuwe website www.rtvmiddenholland.nl dragen zes lokale omroepen bij aan versterking van de nieuwsvoorziening in een gebied van bijna 300.000 inwoners in het Groene Hart. De website, waaraan al geruime tijd is gewerkt, is sinds 1 juni live en vervangt dan de eigen websites van de deelnemende omroepen: RTV Gouwestad in Gouda, RTV Krimpenerwaard, RTV Waddinxveen, BR6 Bodegraven-Reeuwijk, RPL Woerden en Midland FM in Oudewater. 

De zes, die individueel beschikken over een zendvergunning in de eigen gemeente, kunnen door deze bundeling van krachten in aanmerking komen voor financiële ondersteuning door het ministerie van OCW. Vanaf 2027, zo is de bedoeling volgens de Mediawet in wording, moeten 80 Streekomroepen een podium vormen voor verbetering van de lokale journalistiek.Op weg naar 2027 is een subsidieregeling ingevoerd waaruit voor 2025 46 organisaties geldelijke ondersteuning krijgen toebedeeld.

Versterking
Medio juni onderzoekt het Stimuleringsfonds voor de Journalistiek de aanvragen van de omroepen die in aanmerking willen komen voor de subsidie. Daarbij wordt onder meer gekeken of de nieuwsvoorziening aan de gestelde eisen voldoet. De uitkomst wordt in september openbaar.

Het bestuur van de Federatie RTVMiddenholland.nl is ervan overtuigd dat door de bundeling van de krachten de aantrekkingskracht en de kwaliteiten van de berichtgeving in het werkgebied sterk wordt verbeterd. Toekenning van de subsidie zal het proces van samenwerking verbeteren.

De omroepen blijven autonoom over hun eigen programmering en berichtgeving. De vele vrijwilligers die nu actief zijn blijven ook in de toekomst volledig betrokken bij de omroepen. In federatief verband wordt gekeken hoe de samenwerking verder vorm kan krijgen.

Het laatste lokale nieuws vind u sinds 1 juni dus via www.rtvkrimpenerwaard.nl waarvandaan u wordt doorgestuurd naar www.rtvmiddenholland.nl/krimpenerwaard

Dit bericht is 609 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief