Archieven

Dit bericht is 2293 keer gelezen

KRIMPEN AAN DE LEK- Femke van der Muuren, chocolatier-patissier bij LuuX, heeft de beste bonbon van Nederland gemaakt. “We hebben met het team geoefend en daar is nu de beste bonbon uitgekomen”, laat Van der Muuren weten tijdens de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Jaarlijks ontwikkelt het Dutch Pastry Team een bonbonmal in samenwerking met Chocolate World. In deze mal hebben alle deelnemers hun inzending voor de beste bonbon gemaakt. “De jury beoordeelt hierbij de bonbon op techniek, structuur en smaak”, schrijft LuuX op de website.

De middag was voor Femke gevuld met het presenteren van de bonbon op de sokkel, het volgen van demonstraties en kennismaken met andere chocolatiers. Met aanmoediging van de collega chocolatiers en patissiers van Luux mocht Femke aan het einde van de middag de eerste prijs in ontvangst nemen.

Sereh
“De winnende bonbon, genaamd Sereh, bestaat uit een gelei van yuzu en sansho peper, een ganache van bergamot sereh en een krokantje van pecannoten en kokos”, vertelt Van der Muuren. Het bonbonnetje is omhuld met pure LuuX Noir chocolade en geel geairbrusht.

Van der Muuren is trots op het winnen van de eerste prijs. “Ik heb heel veel lieve berichtjes gehad en er is heel veel belangstelling voor, dat is heel leuk. Voor de winkel is het ook leuk.” De bonbon is binnenkort verkrijgbaar bij LuuX.

Luister het hele interview met Femke van der Muuren hieronder terug:

Beste bonbon van Nederland     

Dit bericht is 2293 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief