Archieven

Dit bericht is 1176 keer gelezen

LEKKERKERK- Het schilderij ‘De kantwerkster’ van Johannes Vermeer is, samen met meer dan 30 andere schilderwerken, in Nederland voor een grote tentoonstelling in het Rijksmuseum. Maar wat zit die vrouw nu precies te doen en wat komen daar voor werkjes uit voort?

In de week van 6 tot en met 10 maart kunnen bezoekers van de bibliotheek Lekkerkerk kennis maken met het aloude ambacht Kantklossen. Iedere middag van 14.00 tot 17.00 uur zal iemand van de Kantkring ”t Oude Raadhuis’ laten zien wat kantklossen is en vooral hoe leuk het is om te doen.

Er wordt gewerkt met patronen waar de mooiste creaties uit voortkomen. Veel van deze creaties zijn tot half april te bewonderen in de vitrine in de bibliotheek. De Kantkring komt één keer per maand bij elkaar in de Ichthuskerk aan de Kerkweg. Dan wordt er onder het genot van een kopje koffie of thee naar hartenlust geklost.

Ook patronen worden uitgewisseld en er wordt onderling raad gegeven. Om dit mooie oude ambacht te promoten willen een aantal van de huidige leden in de bibliotheek hun kennis en kunde met de bezoekers delen. “Kom gerust langs en neem de tijd voor een praatje.”

Dit bericht is 1176 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief