Archieven

Dit bericht is 812 keer gelezen

LEKKERKERK- Ter ere van de zestigste editie van het evenement pakt de Ronde van Lekkerkerk dit jaar groots uit. Waar de wedstrijd traditioneel op Hemelvaartsdag georganiseerd wordt, dit jaar donderdag 9 mei, is er aan de vooravond ditmaal een Wielertheater. Daarin zullen meerdere prominenten aan tafel aanschuiven bij gastheer Jan-Dirk Stouten.

Eén heel grote naam is alvast bekend; Marianne Vos, vorige week nog winnares van de Omloop Het Nieuwsblad, is 8 mei te gast in het Wielertheater én gaat de dag erna van start in de wielerkoers.

Het Wielertheater gaat een echte fietsshow worden op de woensdagavond voorafgaand aan de wielerronde. In de zalen van Amicitia in Lekkerkerk worden prominenten uit de topsport geïnterviewd, maar komen ook andere zaken aan bod. Over het complete programma zal in de komende periode meer bekend worden. Wielerliefhebbers kunnen de avond, en ook Hemelvaartsdag, echter alvast reserveren in hun agenda.

Vos in topvorm
Voor Vos gaat het niet de eerste keer worden dat ze de Ronde van Lekkerkerk rijdt. In 2016 wist ze al eens te winnen, maar de afgelopen edities lukte het niet om aan de start te verschijnen. Ditmaal wel en de Brabantse is momenteel in topvorm.

De veelvoudig olympisch- en wereldkampioene begon het jaar met twee tweede plaatsen in de Setmana Ciclista Valenciana in Spanje en won vorige week de Omloop Het Nieuwsblad.

Foto: Stephan Tellier

Dit bericht is 812 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief