Archieven

Dit bericht is 1061 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Martijn Vroom heeft afgelopen maandagavond afscheid genomen als burgemeester van Krimpen aan den IJssel. Dit gebeurde tijdens een speciale raadvergadering. Aan het einde van de avond is de ambtsketen overgedragen aan locoburgemeester Hugo van der Wal.

De raadzaal zat goed gevuld met onder andere raadsleden, wethouders en vertegenwoordigers van de veiligheidsregio, MRDH, Veteranen stichting in oprichting en burgemeester van Rotterdam Ahmed Aboutaleb. Vroom wordt per 6 maart de nieuwe burgemeester van Leidschendam- Voorburg en vertrekt daardoor uit Krimpen aan den IJssel.

De betrokkenheid van burgemeester Vroom naar de inwoners van Krimpen aan den IJssel toe, werd geroemd deze avond. “Zijn wandelingen door de gemeente, zien en gezien worden, het gesprek aangaan met een ander. Er zijn voor je inwoners. Krimpen zal hem gaan misschien als burgervader.”

Waarnemend burgemeester
De commissaris van de Koning in Zuid-Holland, Jaap Smit, benoemt vanaf  6 maart Jan Luteijn tot waarnemend burgemeester van de gemeente Krimpen aan den IJssel. Luteijn is 63 jaar en woont in Numansdorp, Hoeksche Waard.

Na een gesprek met de fractievoorzitters over het gewenste profiel van de waarnemer heeft de commissaris Jan Luteijn voorgesteld. De fractievoorzitters hebben daarna een gesprek met Jan Luteijn gehad. Naar verwachting start eind dit jaar de procedure voor een nieuwe kroonbenoemde burgemeester, zo meldt de gemeente op haar website. 

Dit bericht is 1061 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief