Archieven

Dit bericht is 2779 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Dorpsbewoners van Berkenwoude, Gouderak, Haastrecht, Ouderkerk aan den IJssel en Stolwijk konden zich sinds september van dit jaar aanmelden voor gratis glasvezel van Rekam GlasDraad. Aan die oproep is massaal gehoor gegeven: meer dan 92 procent van de inwoners schreef zich in voor de gratis aansluiting.

In de vijf kernen start Rekam GlasDraad Krimpenerwaard direct met de voorbereidingen op de aanleg van het netwerk. Na komende zomer zullen worden de eerste woningaansluitingen gerealiseerd.

De campagne in de vijf dorpskernen werd begin september afgetrapt. Veel bewoners schreven zich direct online in of kwamen langs op een van de informatiebijeenkomsten in de regio. Nu meer dan 92 procent zich heeft aangemeld, is de komst van snel internet ook in de kernen veiliggesteld.

Wethouder Jan Vente: “In onze gemeente hebben we te maken met het feit dat jonge mensen wegtrekken, omdat er niet voldoende huizen zijn. Wil je een vitale leefgemeenschap houden, dan moet het aantrekkelijk blijven om in een dorp te wonen. Dat betekent dat er een basisschool is, dat er winkels zijn en dat er huizen worden gebouwd die aan alle eisen voldoen van jonge mensen. Snel en betrouwbaar internet is er daar één van. We zijn dan ook verheugd dat Rekam GlasDraad ook in de kernen een glasvezelnetwerk gaat aanleggen.”

Globale planning
Op korte termijn gaat Rekam GlasDraad Krimpenerwaard in gesprek met de gemeente en andere belanghebbenden om de uitrol van glasvezel in de vijf kernen te realiseren. De planning is dat een deel van de bewoners al in de zomer van 2020 wordt voorzien van glasvezel. Na aankomende Kerst worden de materialen besteld en in de loop van februari zal de detailplanning voor wat betreft de aanleg bekend worden gemaakt.

Dit bericht is 2779 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Meer dan 92 procent meldt zich aan voor gratis glasvezel

  • Gratis glasvezel in de kernen is grove discriminatie van mensen in de buitengebieden waar ruim 1800 euro betaalt moet worden

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief