Archieven

Dit bericht is 1490 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Parallel aan de lokale actie ‘Ik betaal me blauw’ van de SP Krimpenerwaard-Gouda is de landelijke ‘Meldlijn Hoge Energierekening’ geopend. Via 0800-0225005 worden meldingen verzameld van mensen die gas en licht niet meer kunnen betalen. 

De zestienjarige Schoonhovenaar Steven Peltenburg is bij de partij actief betrokken als algemeen bestuurslid. “Ik zie steeds vaker dat mensen het niet meer redden”, onderbouwt hij zijn inzet. “Daarom wil ik graag daarvoor opkomen en mijn idealen nastreven en zo komen tot een betere samenleving.”

Vorige maand was Steven betrokken bij de actie van ontevreden huurders uit Schoonhoven-Oost. “Vanwege een waslijst aan achterstallig onderhoud en vooral tochtige woningen is aan Qua Wonen een ‘zwartboek’ aanboden. Binnenkort volgt een nieuwe afspraak en horen we wat hun concrete voorstel is.”

Noodoplossing
Met de komst energie prijsplafond zijn helaas de problemen van een hoge energierekening (nog) niet voorbij. Peltenburg noemt de in zijn ogen absurd hoge winstmarges van de energiebedrijven. Daarom is hij ook een voorstander om deze bedrijven te nationaliseren. Hij is zich ervan bewust dat dit niet op korte termijn gerealiseerd wordt.  Daarnaast is het energieplafond een ingewikkeld instrument en bovendien een tijdelijke noodoplossing.

“De meldlijn is afgelopen week geopend. We willen dat de verhalen van de mensen thuis in Den Haag terechtkomen. Zo kunnen Kamerleden op basis van de meldingen hun inbreng onderbouwen in de Tweede Kamer.”

De Meldlijn Hoge Energierekening is op werkdagen tussen 19.00 uur en 20.00 uur gratis te bellen op 0800-0225005. Het is ook mogelijk een melding te doen op sp.nl/meldlijn.

Steven Peltenburg (foto boven) was zaterdagmiddag even na 12.00 uur te gast in de radiostudio van RTV Krimpenerwaard. Het gesprek is terug te beluisteren via uitzending gemist.

Dit bericht is 1490 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief