Archieven

Dit bericht is 4171 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De gemeente gaat het oud papier en karton (OPK) vanaf eind september zo veel mogelijk inzamelen met minicontainers. In eerste instantie zouden deze containers in het eerste kwartaal van dit jaar worden geleverd, maar door problemen is dat vertraagd. Inwoners krijgen deze week een brief over de levering van de OPK minicontainer. Dat meldt de gemeente Krimpenerwaard. 

“Alle bewoners van laagbouwwoningen in de kernen Gouderak, Krimpen aan de Lek, Lekkerkerk, Ouderkerk aan den IJssel en Schoonhoven krijgen een minicontainer van 240 liter met blauw deksel om het OPK in aan te bieden”, schrijft de gemeente Krimpenerwaard.

De container wordt bij de deur afgeleverd. “Hiervoor hoeft u niet thuis te zijn. De OPK minicontainer is te herkennen aan de adressticker op de linker zijkant.” In de week van 29 augustus ontvangen bewoners een brief over de levering van de container. Bij de levering van de container wordt er wederom een brief bezorgd over het gebruik van de minicontainer.

Minder papier op straat
De gemeente wil in alle kernen hetzelfde inzamelsysteem hebben. In verschillende kernen is de ‘blauwe container’ al in gebruik. “Inwoners zijn hier erg tevreden over. Door het gebruik van deze minicontainer ligt er geen los papier meer op straat, waait het niet meer weg en wordt het bij regen niet meer nat. Daarnaast is de inzameling met minicontainers lichamelijk minder belastend voor de inzamelmedewerkers en vrijwilligers van de verenigingen”, aldus de gemeente.

Het is niet mogelijk om van te voren aan te geven geen gebruik te willen maken van de container. Wel is er de mogelijkheid om na drie maanden te beslissen om de container te houden of in te leveren. Volgens de gemeente blijkt uit ervaring dat veel inwoners er blij mee zijn of zelfs een tweede minicontainer OPK willen hebben.

 

Dit bericht is 4171 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Minicontainers voor oud papier en karton worden eindelijk geleverd

  • En wat voor de hoogbouw? Wat is de Gemeente Krimpenerwaard ineens begaan met de omgeving. Mogen ze de groenvoorziening ook wel naar een hoger peil tillen de de vuilnisbakken meer legen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief