Archieven

Dit bericht is 766 keer gelezen


KRIMPENERWAARD- Op 28 november heeft de gemeenteraad van de Krimpenerwaard ingestemd met het voorstel de minimaregelingen in 2024 uit te breiden. Deze uitbreiding is bedoeld om huishoudens met een laag inkomen te ondersteunen en wordt per 1 maart 2024 ingevoerd.

Er komt een nieuwe ‘Meedoenregeling’. Deze vervangt zowel de ‘Participatie en werk’- als de ‘Maatschappelijke deelname voor ouderen’-regelingen, met als doel inwoners in staat te stellen deel te nemen aan plezierige en/of educatieve activiteiten. Denk aan uitstapjes, een bijdrage voor een laptop/tablet, workshops/cursussen, het verkrijgen van een Rotterdampas of abonnementen op bibliotheken, internet, kranten of tijdschriften.

De leeftijdsgrens is uitgebreid naar alle inwoners van 18 jaar en ouder (met uitzondering van studenten). Voorheen ontvingen AOW-gerechtigden een lagere toelage, deze wordt gelijkgetrokken naar  300 euro per persoon per jaar. De inkomensgrens blijft onveranderd op 120% van het wettelijk sociaal minimum.

Andere veranderingen
De inkomensgrens van de kindregelingen wordt verhoogd naar 130% van het wettelijk sociaal minimum. Hierdoor kunnen meer kinderen mee doen aan school-, sport- en culturelere activiteiten.

De regeling ‘Gratis openbaar vervoer’ wordt verruimd naar alle inwoners met een inkomen tot 120% van het wettelijk sociaal minimum. Deze regeling is op dit moment nog alleen voor AOW-gerechtigden.

Uitvoering
“Deze uitbreiding benadrukt ons streven naar een inclusieve samenleving, waarin alle inwoners de kans krijgen om mee te doen”, zegt wethouder Wisja Pannekoek. “We willen dat mensen zich gesteund voelen en weten dat bestaanszekerheid geen luxe is, maar een basisrecht. Met deze beslissing zetten we duidelijke stappen om dit mogelijk te maken.”

De gemeente zal de komende maanden werken aan de praktische uitvoering van de nieuwe minimaregelingen, zodat inwoners met een laag inkomen ook daadwerkelijk van deze ondersteuning gebruik kunnen maken.

Dit bericht is 766 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief