Archieven

Dit bericht is 2825 keer gelezen

SCHOONHOVEN – “Het voelde een beetje als trouwen.” Het is de eerste reactie van bakster Jonne Herens (34) na afloop van de feestelijke openingsdag van het ‘Ministerie van Zoete Zaken’ aan de Lopikerstraat 17. Al vroeg afgelopen zaterdagmorgen hing er een deken van heerlijk geurende baklucht over de binnenstad. Menig voorbijganger kreeg er spontaan trek van.

Onder de naam ‘Aan tafel met Jonne’ bakt ze al jaren voor diverse horecagelegenheden en verkoopt op bescheiden schaal aan particulieren. “Nadat we begin 2020 verhuisden naar een dijkwoning in Groot-Ammers, kreeg ik in een grote schuur de ruimte om het bakken verder uit te breiden. Daarvoor maakte ik alle taarten in eigen keuken, maar dat was op een gegeven moment niet meer te doen”, glimlacht Jonne.

Lager pitje
Als gevolg van ziekte moest ze helaas twee jaar geleden noodgedwongen het bakken op een lager pitje zetten en een aantal maanden zelfs helemaal stoppen. “Dat was een heftige tijd, maar gelukkig voel ik me nu weer goed en heb volop energie”, vertelt ze opgewekt. “Na enige tijd besloten we als gezin terug te keren naar Schoonhoven. Ik vind het belangrijk om mijn directe familie en vrienden dichtbij te hebben. Daarnaast miste ik ook de stad.” Het is in deze periode dat haar man Corné (36) interesse kreeg in het koken en bakken en besloot zich daar in om te scholen.

Droom
Vorig jaar slaagde de zoektocht naar een geschikte woning met ruimte om hun beider droom te realiseren. Jonne: “Oudere Schoonhovenaren kennen dit pand als het voormalige klompen- en touwwinkeltje. In de afgelopen periode is het gehele huis van boven tot onder aangepakt. Een enorme klus die toch langer duurde dan vooraf was ingeschat.” Bij deze hernieuwde start is een andere naam voor het bedrijf gekozen. “Het geeft veel mensen een glimlach”, knikt Jonne bevestigend naar Corné. “Met voornamelijk tweedehands aankoop van de ovens en de toonbank willen we ook duurzaam zijn en zo spullen een tweede leven geven.”

Kleurplaten
Onder de plaatselijke jeugd is ‘het Ministerie’ inmiddels ook bekend. Op bijna alle Schoonhovense basisscholen zijn kleurplaten van de winkel verspreid. Kinderen maken kans op een traktatie voor de gehele klas. Zaterdag 2 maart is de bakkerij feestelijk geopend, samen met hun drie kinderen Dorus, Guusje en Taeke. Vanaf nu is de zaak geopend op woensdag en donderdag in de ochtend, vrijdag en zaterdag overdag.

Dit bericht is 2825 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Ministerie van Zoete Zaken: Ambachtelijke lekkernijen en zuurdesembrood

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief