Archieven

Dit bericht is 826 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL – Het college van Burgemeester en Wethouders heeft steun uitgesproken voor verder onderzoek naar het ontwikkelen van windturbines in de Stormpolder. Na onderzoek in 2021 naar plekken waar windturbines zouden passen bleven er uiteindelijk twee locaties over.

Wethouder Wubbo Tempel is blij dat er nu een aantal initiatiefnemers zijn die een voorstel hebben gedaan. De bedrijven: Royal IHC en BML Groep willen samen met de lokale energiecoöperatie Energiek Krimpen en de ECRR (regionaal verband van energiecoöperaties) kijken naar het ontwikkelen van twee windturbines in de Stormpolder. “Dit kan een grote bijdrage leveren aan een klimaatneutraal en gezond Krimpen aan den IJssel in 2050”

Tekst gaat onder de afbeelding verder

Mogelijk kansen voor locatie 2
Het college besloot deze week één van de locaties te steunen. Locatie 2 (zie kaart) vindt het college mogelijk geschikt voor een windturbine. Voor locatie 1 geldt dit niet, een windturbine vindt het college hier niet haalbaar mede vanwege een lunchroom en flat met kantoren binnen 150 meter.

Nieuwe regels
Er komen nieuwe, landelijke, regels voor geluid, veiligheid, slagschaduw en afstand tot gebouwen en woningen voor windturbines. Deze nieuwe regels hebben mogelijk invloed op de kansen voor windenergie in de stormpolder. De gemeente gaat dit onderzoeken als de nieuwe regels er zijn, mogelijk blijkt hierdoor dat een windturbine op locatie 2 ook niet mogelijk is.

Dit bericht is 826 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Mogelijk windturbine in Krimpen aan den IJssel

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief