Archieven

Dit bericht is 22102 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – De gemeenteraad van Krimpenerwaard heeft een motie aangenomen over de overlast van motoren op polderwegen en dijken in de Krimpenerwaard. Het voorstel was ingebracht door het CDA en Gemeente Belang Krimpenerwaard.

In de motie roepen beide partijen het college op na de coronacrisis – of het aflopen van de huidige noodmaatregelen – actief te blijven handhaven op geluidoverlast en snelheidsovertreding, alsook andere vormen van hinder door recreatieve motorrijders op dijken, provinciale wegen en doorgaande binnenwegen in de gemeente Krimpenerwaard.

Komt het college tot de conclusie dat handhaving niet in voldoende mate kan plaats vinden, dan moeten vervolg scenario’s ontwikkeld worden. De motie verzoekt het college de raad hier van op de hoogte te houden.

De motie draagt het college ook op om in samenwerking met de Groene Hart gemeenten een actieve lobby richting het parlement en kabinet op te starten om het aantal toegestane decibels te verlagen.

Dit bericht is 22102 keer gelezen

Deel dit:

27 Reacties op Motie overlast motoren aangenomen

 • wat een gezijk laat die motoren toch.Als de motoren bekeurd moeten worden pak dan ook de wielrenners aan daar heb je tien maal zoveel last van en als je er wat van zeg krijg je nog een grote bek terug ook, wielrenners weg en motoren gewoon laten rijden.

  • Wielrenners zijn gewoon asociaal schorem. OP ed Dijk rond de ringvaart terroriseren ze ook Alles en iedereen. Pak guide motorfietsen aan en laat de normale rijders gewoon vrij rijden. Pak die aso fietsers aan

  • Lekker iedereen een spiegel voorhouden.. Zou zeggen wen er maar aan, helaas. Veel te adrenaline bommen die ronduit zeggen ‘interesseert mij geen reet, doe wat ik wil’. Dan krijg je dit.

 • Als geluid t probleem is moet je dit meten maar niet eerst motormobiliteir en rijbewijzen stimuleren en dan het wegdek verbieden dat lijkt de regering wel

 • Belachelijk! Handhaaf huidige normen qua geluidsoverlast etc en ga niet het plezier van duizenden liefhebbers verpesten door het eindeloze gegegal van een paar zeurpieten. Dit soort klagers heeft altijd wel kritiek op op bepaalde groepen zoals wielrenners, skeelers, rally’s met oude tractoren of auto’s. Iedereen heeft het recht om van onze mooie omgeving op zijn of haar eigen manier te genieten. Dat genieten is niet voorbehouden aan de gelukkige mensen (zoals wij) die hier wonen.

 • Dus we gaan dan ook tractoren, vrachtwagens met brulpijp, auto’s met een andere uitlaat verbieden in die gebieden. Laat staan wielrenners die schreeuwen dat het fietsen de stel aan de kant moet want zij komen er aan. En die hebben toch niet iets van laten wij ook maar achter elkaar gaan fietsen das wel zo netjes. Dit lijkt mij dan net zo als zo veel andere dingen tegenwoordig in Nederland discriminatie van een deel van de Nederlandse bevolking. En dat mag toch niet in Nederland of heb ik dat mis. En tuurlijk snap ik dat er weleens een rotte appel bij zit, maar daar moet dan de rest van motor rijdend Nederland voor gestraft worden. Ik dacht dat dat niet de bedoeling is. Ik betaal wegen belasting voor alle wegen in Nederland. Of heb ik iets gemist en gelden de wetten van Nederland niet voor iedereen. Maar alleen voor een deel van de bevolking als het zo uit komt.

  • Volgens mij betaal je houderschapsbelasting en geen wegenbelasting meer.

   • Een kleine zeurende minderheid die zich stoort aan het plezier van een ander !
    Net als alle motorvoertuigen als auto zijn motoren goedgekeurd voor de openbare weg ,het is de reinste discriminatie van motor rijders om ze uit te sluiten van bepaalde wegen, pure ongelijk behandeling taz automobilisten 😤😤😤😤😤 die soms ook een ongelooflijk herrie maken maar gewoon door kunnen rijden. Naar de enorme grote hoeveelheid motorijders wordt niet geluisterd, wel naar een paar zure zeilers en een paar boomknuffelaars.
    dat noemen ze een democratie! Een kleine zeurende groep gaat het bepalen voor een grote groep in aantal motor liefhebbers.

 • Het is makkelijk om de motorrijders aan te pakken. Zoals in meerdere overlast gebieden is het vaak het gevoel dat er “duizenden” herrieschoppers langs komen. Maar is er wel eens geteld hoeveel “echte” herrieschoppers er langs komen t.o.v. de aantallen. Waarschijnlijk kom je niet in de buurt van de 5 procent. Moeten daar alle motorrijders voor boeten. En wat betreft de aangepaste decibellen. Die zijn Europees vastgelegd voor goedkeuring op de openbare weg. Als men zo de regels gaat doorvoeren, dan heb je pas discriminatie en uitsluiting van groepen. Wees reëel en laat niet alle motorrijders de dupe worden van een klein aantal overlastgevers.

 • Op basis van die paar motorrijders die het voor de rest verpesten. Maar waarom dan ook niet alle auto’s verbieden? Daar zijn ook net zoveel van die met sportieve uitlaten rondrijden. En blokken wielrenners vormen ook een gigantische overlast voor overige weggebruikers.
  Gemeente, daarom is uw standpunt kortzichtig en slechts op gevoel van een handjevol mensen ingenomen.

 • Eigenlijk staat hier niets nieuws: er wordt gehandhaafd op geluid en snelheid. Dat lijkt me niet meer dan normaal. Als je je dus gewoon aan de regels houdt, is er toch niets aan de hand? En de racers en lawaaimakers worden er uitgepikt. Helemaal prima.

  • Helaas staat er iets anders.
   Er staat dat als handhaving niet in voldoende mate plaats kan vinden, er vervolgscenario’s moeten worden bedacht.

   Wanneer is handhaving voldoende? Als er bij elke toegangsweg een agent staat? Als elke overtreder 100% pakkans heeft? Dat gaat nooit gebeuren.

   De motie komt er eigenlijk op neer dat als de gemeente met handhaving de overtreders niet kan weren, ze maar wat anders moeten verzinnen.

   En we weten allemaal wat dat dan gaat worden.

 • Ik vind dat Nederland steeds meer een zeurland is.
  Hebben we niks meer te zeuren dan zoeken we gewoon wat om te zeuren. Ik hoor ze hier ook in het weekeind voorbij komen. Nou en wat geeft dat nou.
  Leven en laten leven. Toen jullie jong waren vonden jullie het ook prachtig maar wordt je ouder dan is ineens alles moeizaam en vervelend. Laat mensen lekker genieten op zon ding.

 • Kunnen we de vliegtuigen bij Schiphol dan ook gaan bekeuren op geluidsoverlast? Dat word ook geaccepteerd. Laat ze toch rijden. Ze doen niemand kwaad en slopen niets.. Nee dan de demonstranten… Grondrecht..

 • Een duidelijk voorbeeld van intolerantie en bekrompenheid in de bekrompenerwaard

 • Interessant! Als motorrijder en eigenaar van een standaard uitlaatsysteem ben ik benieuwd of die motie dan ook beschrijft tot welk niveau het aantal decibels zou moeten worden teruggebracht want net als al het andere waar een mens zich aan zou kunnen storen, is geluid nogal arbitrair en subjectief: wat de één waarneemt als oorverdovend, is voor de ander wellicht van geen betekenis. Overigens moeten veel motorrijders de hand zeker in eigen boezem steken want laten we wel zijn, de racepijperij die maar al te vaak onder verder netjes aan de wetgeving beantwoordende motoren zijn gehangen, heeft er uiteindelijk voor gezorgd dat de ene na de andere politiek geëngageerde groepering zich tegen ons keert omwille van het electoraat. Jammer…

 • Goedemorgen, ik rij daar zelf ook graag met mijn motor door de omgeving. Heerlijk rijden daar, schitterende omgeving.
  Ik houd mij aan de snelheid en u zult mijn motor niet overduidelijk voorbij horen rijden.
  Voor degenen die wel teveel lawaai maken, ga daar dan op handhaven. Dan kan ik en velen met mij van de omgeving blijven genieten.

 • Ik ben er in die 50 jaar dat ik motor rijd nog nooit geweest. Maar nu ga ik toch eens kijken en luisteren daar.
  Het ruikt een beetje naar rechts intollerantie beleid.

 • Overigens…
  Schoonhoven behoort toch ook tot de Gemeente Krimpenerwaard?
  Getuigt het dan niet van een ongekende hypocrise dat er door de gemeentelijke politiek nu zo’n ophef over toerende motorrijders wordt gemaakt terwijl diezelfde gemeente nog in 2019 een vergunning heeft afgegeven voor races met klassieke motoren in alle klasses van 50 t/m 500 cc? De kenners onder ons weten dat de geluidsproduktie van een klassieke tweetakt racers in geen enkele, maar dan ook werkelijk geen enkele verhouding staat tot de moderne en door de RDW goedgekeurde toer- & sportmotoren welke allen met viertakt motoren zijn uitgerust.
  Als er dan een motie wordt aangedragen, doe dat dan op basis van gedegen kennis en niet op basis van eenzijdige halfbakken emoties want daar is uiteindelijk niemand bij gebaat. Zeker de uitbaters van de lokale horeca niet waar die verfoeide motorrijders nog wel eens willen aanlegggen voor een kop koffie en een stuk appelgebak. Met slagroom, wel te verstaan…

 • hartstikke gek ze betalen wegenbelasting ze zouden de gemeente voor de rechter moeten dagen dit is te gek voor woorden

 • Het is net als met de discussie over racisme.
  Als er 1 begint te roeptoeteren dat hij/zij er heel veel last van heeft, volgt de rest ook. Iets met schapen en een dam…..
  Het heeft alles te maken met bewustworden van iets waar je je eerst niet heel erg bewust van bent omdat het je niet stoort. Of omdat je er eigenlijk geen last van hebt.
  Maar als je er vervolgens op gaat letten, kan het je leven gaan beheersen.
  Ik ben absoluut voor handhaven. Maar laat de goeden nu eens niet weer onder de kwaden lijden.

 • Ik woon zelf ook aan een dijk, in de gemeente zuidplas, en heb erg veel last van groepen wielrenners, bejaarden op elektrische fietsen, jeugd op scooters, oude mensen op scooters, kwebbelende scholieren op fietsen, optochten met oude tractoren, optochten met oude bromfietsen, wandelaars met honden, wandelaars zonder honden, vogelspotters, boten met buitenboordmotoren, sommige boten zelfs met muziek aan boord, vliegtuigen en overtrekkende ganzen. Tot nu toe ging ik lekker een stukje motorrijden als al die extreme overlast me teveel werd, maar nu dat bijna nergens meer mag en ik van pure ellende steeds naar binnen moet vluchten rest mij niets anders meer dan de gemeente te verzoeken om dit lawaai allemaal te verbieden. Ik woon hier tenslotte, en heb geen zin meer om deze mooie plek te delen met al die vervelende mensen en hun irritante hobby’s.

 • Hee, waar is mijn reactie gebleven?

 • Prima aanpak. Handhaven op de wet (en niet discrimineren). Niet alleen voor motorrijders maar voor alle weggebruikers.

 • aan iedereen , Volg de wet en rijd met een motorfiets die in orde is .Dan ga je nooit die klachten krijgen zoals hier . blijven we te veel lawaai maken dan zal een keuring niet ver weg zijn .. en wie wil dat ??

 • Motoren zijn passé, te ouderwets te inefficiënt en te veel overlast veroorzakend voor de omgeving. Deze moeten worden verboden. Net zoals oude dieselauto’s. gloeilampen en mentholsigaretten en verboden motorbendes zoals Satudara, Hell Angels ed. Dus verkoop die motor aan het buitenland.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief