Dit bericht is 574 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Met het voorjaarsweer van vandaag haalden veel motorrijders hun stalen ros weer uit de garage voor een eerste ritje. Dat was ook goed te merken in de Krimpenerwaard, meldt de politie Krimpenerwaard. “Ook dit jaar zullen wij veel op en aan de dijken te vinden zijn voor de nodige controles.” Zaterdag zijn bij een korte snelheidscontrole vier bonnen uitgeschreven aan motorrijders.

Het extra motorverkeer op mooie dagen levert voor dijkbewoners tussen Krimpen aan de Lek en Schoonhoen de nodige overlast op, zo stelt de politie op haar Facebookpagina. “Met hoge snelheid langs de Lek over de dijken scheuren, het liefst zonder uitlaatdemper zodat er een maximaal geluid wordt geproduceerd.” Het veroorzaken van onnodig geluid wordt tegenwoordig bestraft met een boete van 400 euro.

Bij de snelheidscontrole zaterdag was de hoogste snelheidsoverschrijding 38 kilometer uur. Deze motorrijder reed namelijk 98 kilometer per uur terwijl 60 op de Lekdijk-West in Bergambacht is toegestaan.

De politie heeft als boodschap aan motorijders: “Geniet van onze prachtige omgeving, maar zorg ervoor dat een ander dat ook nog kan doen. Houdt de snelheid en de geluidsproductie laag.”

Dit bericht is 574 keer gelezen

Deel dit:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief