Archieven

Dit bericht is 941 keer gelezen

LEKKERKERK- Museum de Vrijheid komt op zaterdag 30 september tot leven tijdens een militaire dag. Er zullen indrukwekkende demonstraties worden gehouden, stoere voertuigen aanwezig zijn en er is een echt oud legerkamp. 

Een jaar geleden werd er een succesvol evenement georganiseerd bij museum De Vrijheid ter ere van 77 jaar vrijheid. Zo’n groot evenement hoopt het museum in 2025 weer te kunnen organiseren. Maar vanwege de vele enthousiaste reacties van het publiek wordt er dit jaar ook al een iets kleiner evenement georganiseerd. “Er zullen weer vele voertuigen uit de Tweede Wereldoorlog aanwezig zijn die bezichtigd  kunnen worden”, vertelt Jan Ooms van museum De Vrijheid.

“Ook zijn er weer re-enactment groepen aanwezig die hun tentenkamp zullen opzetten in het weiland. Daarnaast zullen zij demonstraties en uitleg geven over de aanwezige voertuigen, motoren, radioverbinding apparatuur, wapens uit de tweede wereld oorlog en nog meer.” De re-enactment groepen zullen twee kleine Mock battles (schijngevechten) uitvoeren.

De militaire dag wordt gehouden op zaterdag 30 september van 10.00 tot 16.00 uur in het weiland achter museum De Vrijdheid, Opperduit 14 te Lekkerkerk. De dag is gratis toegankelijk  voor het publiek.

Bekijk hieronder de video van het bevrijdingsevenement in 2022

Dit bericht is 941 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief