Archieven

Dit bericht is 880 keer gelezen

OUDERKERK AAN DEN IJSSEL– Het Gouds Muziektheater en het harmonieorkest van Excelsior repeteerden afgelopen maandag voor het eerst tegelijk voor de muzikale komedie. Deze gaan zij op 22 april samen opvoeren in de grote zaal van De Drie Maenen.

Het verhaal van De Mislukte Maestro is een eigentijdse komisch misdaadmysterie zoals geschreven door Agatha Christie. Een harmonieorkest is op zoek naar een nieuwe dirigent. Deze nieuwe maestro komt een misdaad op het spoor en wordt vermoord. Hoe is het gekomen? Wie heeft het gedaan? Na een spannende ontknoping wordt de dader gearresteerd.

In de komedie zijn melodieën uit musicals zoals Pirates of Penzance, Beauty and the Beast, Westside Story, Cerantola, Oklahoma en Frau Luna verwerkt. Tijdens deze eerste gezamenlijke repetitie stond een aantal belangrijke liedjes op het programma, zoals Kriminal Tango (voor de gelegenheid hernoemd tot IJselijke kreten) en Things are seldom what they seem (Wat te doen met Theodoor?). Ook kan het harmonieorkest er alvast aan wennen om gedirigeerd te worden door twee dirigenten tegelijk: haar echte dirigent Jesse Zandee en mislukte maestro Theodoor van Noorwegen.

De voorstelling op zaterdag 22 april 2023 vindt plaats in de Grote zaal van De Drie Maenen en begint om 20 uur. De toegang is gratis. Meer informatie: www.excelsiorouderkerk.nl en op facebook/instagram (Gouds Muziektheater, ExcelsiorOuderkerk).

Dit bericht is 880 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief