Archieven

Dit bericht is 1320 keer gelezen

LEKKERKERK- Een paar weken geleden deed het Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust nog een oproep voor nieuwe leden. Dat blijkt tevergeefs, want na ruim 103 jaar valt het doek voor het zangkoor. “We hebben helaas geen nieuwe leden kunnen werven”, zegt een van de koorleden Gerrit Mudde.

“Met pijn in het hart is in een extra algemene ledenvergadering besloten dat het Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust na ruim 103 jaar (opgericht 1919) ophoudt te bestaan”, zegt Mudde.  Het heeft te maken met vergrijzing en een teruglopend ledenbestand. “We zien het eigenlijk al een jaar of tien aankomen”, zegt Mudde in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard.

Er verlaten meer mannen de vereniging dan dat erbij komen. “De jongere generatie loopt niet meer warm voor een koor. Als je kijkt onze gemiddelde leeftijd is boven de 70 jaar. Dat gaat ook een rol spelen op een gegeven moment. Idealiter zou je mensen van 20 jaar jonger willen hebben om het levendig te houden, maar die komen gewoon niet.”

Afscheidsoptreden
Als koor wil Zanglust een bepaalde kwaliteit halen. “We hadden nog even door kunnen zingen, maar als er nu nog twee uitvallen is het klaar. We stoppen liever nu met opgeheven hoofd.” Dat biedt ook de ruimte om een afscheidsuitvoering in te plannen.

Op 1 april 2023 staat die uitvoering gepland in het Amicitia Lekkerkerk. Daarna is het dus klaar voor het Lekkerkerks Mannenkoor Zanglust. Daarnaast staan zij op 17 december ook nog met een kerstconcert in de Grote Kerk in Lekkerkerk. Samen met de muziekvereniging Lekkerkerk treden zij dan op.

Luister het hele interview hieronder terug:

Lekkerkerks-Mannenkoor-Zanglust-stopt-ermee     

 

Dit bericht is 1320 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief