Archieven

Dit bericht is 742 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Tijdens de Nationale Dag van Waarde op 8 oktober is het mogelijk om zilver, sieraden en kunst te laten taxeren in het Nederlands Zilvermuseum. Van 11:00 tot 16:00 uur worden taxaties verricht.

Federatie TMV, dé beroepsorganisatie van taxateurs, makelaars en veilinghouders in roerende zaken, organiseert een kennismaking met de branche op de tweede editie van de Nationale Dag van Waarde.

Voor veel mensen is het benaderen van een taxateur iets waarmee ze niet vaak te maken krijgen. Soms moet het, voor een verkoop, soms ben je nieuwsgierig naar de waarde van bijvoorbeeld een erfstuk. Dan is het belangrijk om een betrouwbare expert in te schakelen als het om waardebepaling (geld) gaat. Hoe weet je dan bij wie je terecht kunt?

Taxateur
Leden van de TMV verzorgen al 71 jaar de waardebepaling en veiling van kunst, antiek en andere roerende zaken als machinerieën en bedrijfsinventarissen, hedendaagse of klassieke vervoersmiddelen. Alle bij de Federatie TMV aangesloten taxateurs, makelaars en veilinghouders hebben een vakbekwaamheidsexamen afgelegd en zijn officieel en onafhankelijk gecertificeerd: geen sinecure. Zij volgen eenduidige, zware gedrags- en beroepsregels en hanteren uniforme waarde begrippen, zodat hun waardeoordeel altijd kan worden getoetst.

Programma Nationale Dag van Waarde in het Nederlands Zilvermuseum Schoonhoven
Tijdens de Nationale Dag van Waarde op 8 oktober 2022 kan de consument op een laagdrempelige manier kennismaken met taxateurs, veilinghouders en makelaars in de regio.

Professionals
In het Nederlands Zilvermuseum kunt u voor het speciale actietarief van 9,50 (i.p.v. 12,00 euro, Museumkaart en Rembrandtkaart geldig) tussen 11.00 en 16.00 uur het museum bezoeken en daar vervolgens gratis uw spullen laten taxeren door professionals.

Dit zijn: Gemke Jager voor zilver, Anita Veenendaal voor juwelen, Ciska Vermaas voor juwelen/zilver en Arne Bonsaksen voor kunst en antiek. Let op, om onnodig wachten te voorkomen komt u met maximaal twee personen en neemt u samen niet meer dan drie artikelen mee.

Wat is er nog meer te doen?
Bezoek de tentoonstelling Geheim van de Smid en ontdek hoe bijzondere pronkstukken uit de collectie gemaakt zijn. Bewonder de Wereld van Zilver op de 1e etage, waaronder de collectie van de beroemde Nederlandse zilverfabriek Van Kempen en Begeer. Neem een sneak preview bij de duo-expositie met hedendaags zilver van vader en zoon Thalen die op 13 oktober officieel opengaat.

Kinderen kunnen hun eigen zilvertaxatievaardigheden oefenen tijdens een speurtocht. Daarbij leren ze onder meer zilvermerken herkennen en kunnen hun Junior Zilversmid badge halen. In de Zilverwerkplaats kunnen zij zelf een mooie molen maken, passend bij de Oude Hollandse Waterlinie waar een pop-up expositie over te zien is. Kinderen tot 18 jaar hebben gratis toegang tot het museum, onder begeleiding van een volwassene.

 

Dit bericht is 742 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief