Archieven

Dit bericht is 1172 keer gelezen

SCHOONHOVEN – De 37ste editie van de Nationale Zilverdag op Tweede Pinksterdag is wat betreft de nieuwe voorzitter Wendy van Buren (47) anders dan voorgaande jaren. Het thema van de dag is daarom ook ‘Verandering’. Wat blijft is de presentatie van het aloude goud- en zilvervak.                               

“Zo’n acht jaar was ik tijdens de Zilverdag pleinmanager op het Doelenplein”, vertelt Wendy. “Nu ben ik voor twee jaar voorzitter van de Stichting Nationale Zilverdag.”

Wendy is niet onbekend met het vak van edelsmid. Al bijna 25 jaar is ze actief met haar eigen atelier ‘Wens’ en geeft daarnaast een aantal dagen per week les op de Vakschool. Haar korte ambtstermijn is vanwege plannen voor het geven van cursussen in Frankrijk. “Cursisten krijgen een week lang les in een andere omgeving en kunnen dit desgewenst combineren met een vakantie”, licht ze toe.

Vrijwilligers
In de aanloop naar Tweede Pinksterdag is het druk voor het zeskoppige bestuur, de voorzitter niet uitgezonderd. Wendy: “Het is veel werk om alles tot in de puntjes te regelen. De Zilverdag is wat mij betreft een breed initiatief van niet alleen goud- en zilversmeden, maar ook winkeliers, horeca, Zilvermuseum en de Vakschool. Het is fijn als volgend jaar alle geledingen een aantal vrijwilligers beschikbaar stellen.”

Pechtold
Oud politicus Alexander Pechtold (57) opent om precies 9.25 uur de festiviteiten. “Hij is een verwoed zilververzamelaar, voorzitter van de grootste zilververeniging van Nederland en draagt het zilvervak een warm hart toe. Het tijdstip verwijst naar het eerste gehalte zilver, goedgekeurd met het Waarborg Keurmerk.”

Geslaagd
Verandering is ook het thema van de jaarlijkse Silver- en Junior Challenge. De reclame-uitingen voor de komende Zilverdag tonen het winnende ontwerp van vorig jaar: een zilveren rammelaar (foto boven) gemaakt door Kirsten Quaedackers van Atelier Q. Wendy kijkt uit naar een mooi evenement. “Als het goed weer is en iedereen het naar z’n zin heeft, dan is de dag voor mij meer dan geslaagd.”

Volg alles via www.zilverdag.nl

Zilver- en goudsmeden Kirsten Quaedackers,  Atelier Q en Wendy van Buren, (r) Atelier Wens

Dit bericht is 1172 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief