Archieven

Dit bericht is 623 keer gelezen

GOUDERAK- Gemaal Verdoold opent zaterdag de deuren tijdens Open Monumentendag. Tussen 10:00 en 16:00 uur is iedereen welkom om een kijkje te komen nemen.

Gemaal Verdoold is het oudste, nog werkende, gemaal van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het houdt het water in de achtergelegen polders op peil. Bij een te hoge waterstand pompt het gemaal het water naar de Hollandsche IJssel.

“Experts van het waterschap leiden u graag rond in dit oudste nog werkende gemaal van het waterschap en vertellen u alles over het waterbeheer in de Krimpenerwaard. Er is ook een interactieve watertafel, leuk voor jong en oud”, aldus het hoogheemraadschap.

Golderake
Daarnaast zijn er vrijwilligers aanwezig van de Historische Vereniging Golderake die gevestigd is in het gemaal. Zij houden een expositie over de geschiedenis van het gemaal in Gouderak.

Het gemaal is een Rijksmonument en volledig gerenoveerd. Tijdens Open Monumentendag op 13 september 2014 was het gemaal voor het eerst sinds jaren open voor publiek.

Dit bericht is 623 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief