Archieven

Dit bericht is 542 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- Nicolet Dukker wordt per 1 februari 2024 de nieuwe secretaris-directeur van het hoogheemraadschap van Schieland en de Krimpenerwaard. Het algemeen bestuur stemde tijdens de algemene bestuursvergadering unaniem in met haar benoeming.

“Ik kijk er naar uit om te gaan werken bij het hoogheemraadschap van Schieland en Krimpenerwaard. Een hoogheemraadschap waar alle uitdagingen op het gebied van waterbeheer samen komen”, zegt Nicolet Dukker.

“Ook een hoogheemraadschap met een lange, rijke geschiedenis en tegelijkertijd heel actueel en elke dag weer relevant. Ik vind het bijzonder om te gaan werken voor zo’n divers gebied met zowel het diepste punt van Nederland als een deel van een wereldstad.”

Ervaring
Momenteel is Nicolet Dukker secretaris-directeur bij Avalex. Dit is een publieke onderneming (GR) van zes gemeenten in Zuid-Holland. Avalex verzorgt voor hen de inzameling en het verwerken van huishoudelijk afval en is gericht op het realiseren van hun duurzaamheidsdoelstellingen. Hiervoor was zij 20 jaar in verschillende functies werkzaam voor diverse ministeries en uitvoeringsorganisaties van de Rijksoverheid.

Nicolet heeft daarmee veel ervaring met het geven van leiding aan publieke organisaties, met een maatschappelijke en urgente opdracht. Ze is gericht op samenwerken en het leggen van verbindingen over alle organisatielagen- en grenzen heen. Al deze ervaringen neemt zij mee naar het hoogheemraadschap.

“Met Nicolet krijgt ons waterschap een betrokken directeur met hart en ervaring voor de publieke zaak en de uitvoering van publieke taken. Ook heeft zij een ruime bestuurlijke ervaring. Ik verheug me daarom op onze samenwerking”, zegt dijkgraaf Toon van der Klugt.

De secretaris-directeur geeft leiding aan de ambtelijke organisatie en is secretaris van het dagelijks en algemeen bestuur. Ook is de secretaris-directeur WOR-bestuurder, volgens de Wet op de Ondernemingsraden. De secretaris-directeur is de schakel tussen de medewerkers en het bestuur.

Dit bericht is 542 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief