Archieven

Dit bericht is 2749 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Er komt een nieuw politiebureau in de Krimpenerwaard en dat is hard nodig. Het huidige bureau in Bergambacht voldoet al jaren niet meer aan de eisen die worden gesteld aan een politiebureau. Het nieuwe gebouw komt wederom in Bergambacht en is wel van alle gemakken én eisen voorzien.

“De situatie van het huidige politiebureau in Bergambacht is in verschillende opzichten onwenselijk”, zegt het Peter Bos, operationeel expert basisteam politie Krimpenerwaard, tijdens de informatiebijeenkomst over het nieuwe politiebureau. “Een arrestanten gebied moet niet op dezelfde plek zijn als waar er wordt gewerkt. Alles loopt door elkaar. Qua veiligheid zijn er een paar issues die echt niet meer kunnen.”

Veiligheid burger
Een van de taken van de politie is de veiligheid van burgers waarborgen. Bij het huidige bureau is dit een lastige opgave. “Het kan nu voorkomen dat er iemand aangifte komt doen en dat de verdachte op dezelfde werkvloer rondloopt”, legt Bos uit.

Daarnaast is de locatie van het huidige gebouw ongeschikt. Bos: “We zitten nu op hetzelfde terrein als de Lidl. Onze auto’s staan naast de supermarkt op de parkeerplaatsen en het is altijd druk met winkelende mensen. Stel we moeten met spoed weg dan lopen we telkens weer tegen het probleem aan dat we moeten oppassen voor winkelend publiek en kinderen die er lopen.”

Verschillende verbeteringen
Al die problemen worden verleden tijd met het nieuwe politiebureau. Er komen onder andere gescheiden werkplekken en een gebied waar de arrestanten gehoord worden. Ook qua ruimte gaat het gebouw erop vooruit.

“Nu zitten we vaak te vergaderen in onze kantine, wat tevens onze briefingsruimte en vergaderzaal is. Als er dus een vergadering is kan er niet gebrieft worden en andersom”, meldt Bos. “We lopen echt tegen veel zaken aan die niet lekker lopen en ook dat wordt in het nieuwe gebouw allemaal verbeterd.

Weer in Bergambacht
Het grootste pluspunt van het nieuwe gebouw is misschien wel de locatie waar het bureau gaat komen. Naast het terrein van de brandweerkazerne in Bergambacht gaat het worden gebouwd. “Dat we naast de brandweer komen te zitten is een bijkomend voordeel. Je kan daarmee nog makkelijker de samenwerking aangaan”, voegt Bos toe.

Voor Bergambacht is gekozen vanwege de centrale ligging. Bos: “Vanaf deze locatie kunnen we gelijk de provinciale weg op naar Schoonhoven, Stolwijk, richting Lekkerkerk, Krimpen aan de Lek. Het is gewoon de meest praktische ligging, de provinciale wegen komen hier samen.”

Planning
Volgens de planning zal het gebouw halverwege januari 2022 worden opgeleverd voor gebruik. Na de zomervakantie gaat de bouw beginnen. “De vergunningen zijn allemaal al rond qua bouw. Met de provincie moeten er nog wel een aantal dingen worden geregeld met de aanleg van een brug. Als het goed is gaan we na de bouwvak beginnen met het gereedmaken van het terrein en de fundering”, legt Bos uit.

In de tussentijd wordt het politiebureau ergens anders al gebouwd. Dat komt in allemaal grote blokken van zes bij drie meter aan op de locatie in Bergambacht. “Vanaf het moment dat de fundering klaar is en ze gaan starten met de daadwerkelijke bouw van het bureau op locatie, dan staat het binnen twee weken. Dan heb ik het puur over de binnenzijde, want dan komt er nog een schil omheen, maar het bureau zelf staat in twee weken tijd”, aldus Bos.

Door Billie Twigt.
Foto: STUDIO RTM, architectuur & onderzoek.

Dit bericht is 2749 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Nieuw politiebureau Krimpenerwaard broodnodig: ‘Deze situatie is onwenselijk’

  • Nogmaals. Slapen de leden van de Raad? Dit is het derde politiebureau dat gebouwd wordt in de Krimpenerwaard binnen redelijk korte tijd. In Lekkerkerk werd een ruim en functioneel bureau gebouwd. Het bureau was zodanig gebouwd dat uitbreiding in de toekomst mogelijk was. Daarna werd in Schoonhoven een gigantisch bureau gebouwd in verband met de , volkomen mislukte, politiereorganisatie. Dat bureau werd vrij snel gesloten. Wie moet dat alles betalen? juist de belastingbetaler. Nu komt het derde bureau aan de beurt voor hoe lang? Prestige object?? Een beetje duur lijkt mij.

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief