Archieven

Dit bericht is 1680 keer gelezen

BERGAMBACHT- Samantha van der Wouden-Diedericks exposeert in september en oktober een aantal van haar veel besproken gezichten in verschillende technieken. Ook wat grotere abstracte werken worden getoond in de Bibliotheek van Bergambacht, alsook de ruimte van Speksnijder meubelzaak.

De praktijk van tekenen, schilderen en beeldhouwen is een continu proces dat wordt gekenmerkt door het streven naar visuele balans. Het is ook een omzetting van het zoeken naar innerlijk evenwicht.

“Materie weerstaat ons wanneer we schilderen of beeldhouwen, deze weerstand van materiaal of medium is het ultieme gesprek dat we hebben met onszelf en het medium, het plezier om een visueel gesprek te vormen, het gebruik van kleur en medium, of het nu twee- of driedimensionaal is”

Ritueel en symboliek
Samantha definieert zichzelf als een allegorische symbolist, in de zin dat haar beeldvorming de representatie overstijgt. Het stelt iemand in staat om een dimensie te bereiken die heiliger is dan het origineel.

Ritueel en symboliek definieert haar. Waar ze in het begin voorzichtig was met de intrinsieke emoties die daaruit voortkomen, met oefening en technisch gemak, is er meer vrijheid om alle praktijken samen te voegen. Het geeft meer intensiteit, beweging en nuances aan haar werk.

Plezier
Samantha’s artistieke reis is een symbiose van haar opgroeien in Afrika, wonen in Nederland, overleven van een bijna dood ervaring in een auto-ongeluk, en als kunst- en yogaleraar, binnen dit alles is er evenwicht te vinden, een zekere je nais ce quas, een geschenk van het leven en het plezier daarvan.

Deze expositie is te bezichtigen tijdens de openingsuren van de Bibliotheek.

Dit bericht is 1680 keer gelezen

Deel dit:

Een reactie op Nieuwe expositie in bibliotheek van Bergambacht

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief