Archieven

Dit bericht is 479 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Hard en zacht, glad en ruw, weerbarstig en vormbaar. De kunstenaars Marian Kastelein, Geertrui Visser en Agnes Westerduin exposeren in De Hoge Vierschaar, Schoonhoven (onder het oude stadhuis) met zeer divers werk van wol, staal en hout. De expositie is tot en met 28 april te bezoeken.

Met deze werken streven de kunstenaars naar een harmonieus geheel. Zij zijn alle drie lid van de Krimpener Kunstwaard, de vereniging die deze expositie mogelijk maakte.

Van Marian zijn vilten bollen te zien, mooi gevormd en dan weer ingedeukt en met de schaar bewerkt. Zij combineert dit met andere materialen en de inwerking van oxidatie. Het toont de schoonheid van imperfectie. Triplex is een weerbarstig materiaal. Geertrui naait het in onderdelen aan elkaar. Zo kun je groot maar toch hanteerbaar werk maken. De vaak abstracte objecten hangen of staan.

In Agnes’ werk van breekbaarheid en vergankelijkheid worden foto’s gecombineerd met roestend staal. Het werk is tegelijkertijd ruw en hard, breekbaar en teer, tijdelijk en voor eeuwig verankerd.

Bezoeken
De openingstijden van de expositiedagen zijn op woensdag en zaterdag van 11.00 tot 17.00 uur en op zondag van 12.00 tot 17.00 uur. Het adres van De Hoge Vierschaar is Stadhuisstraat 1, 2871 BR Schoonhoven. Tijdens de openingsuren is altijd één van de kunstenaars aanwezig aan wie je vragen kunt stellen.

Gratis parkeren kun je aan de zuidzijde van Schoonhoven door vanaf de provinciale weg de borden P1 en P2 Centrum te volgen. Vanaf daar wandel je in een paar minuten onder de Veerpoort door naar de historische binnenstad.

Dit bericht is 479 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief