Archieven

Dit bericht is 777 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Op 17 juni opent er weer een nieuwe expositie in het Nederlands Zilvermuseum. “En niet zomaar een expositie, want deze keer gaat het niet alleen over zilver, maar ook over tin”, vertelt Ingeborg Dijkman, communicatiemedewerker van het Zilvermuseum in de Infoshow van RTV Krimpenerwaard. 

“Wij kwamen in contact met de Nederlandse Tinvereniging en toen ontstond het idee. Tin werd vroeger ook wel armeluis zilver genoemd, maar is dat wel werkelijk zo?”, vervolgt Dijkman. “Was tin dan goedkoper dan zilver? Nou nee, zilver was goedkoper en tin was toch echt voor de rijke mensen.”

In de expositie ‘Tin Ten Toon’ onthult het museum de rijkheid van dit eeuwenoude materiaal. Van chique gedekte tafels tot kinderspeelgoed, tin vind je overal terug. Is de bijnaam ‘armeluiszilver’ wel terecht? En welke verschillen of overeenkomsten zijn er met zilver? Bezoek deze expositie met unieke voorwerpen en verhalen die bij elkaar zijn gebracht in samenwerking met de Nederlandse TinVereniging voor hun 30-jarig jubileum.

“Extra leuk is dat er twee stadkannen te zien zullen zijn van de voormalige gemeente Schoonhoven. Tinexpert Jan Beekhuizen, die deze expositie met ons heeft samengesteld en regelmatig te zien is bij het TV-programma tussen Kunst & Kitsch kan er van alles over vertellen”, aldus Dijkman.

De expositie opent op zaterdag 17 juni en is te zien tot en met 16 februari 2024.

Luister het hele interview met Ingeborg Dijkman terug via deze link. 

Dit bericht is 777 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief