Archieven

Dit bericht is 4133 keer gelezen

BERGAMBACHT – Het ondernemen in de horeca is Wilco Scheer met de paplepel ingegoten. Zijn wieg stond bij wijze van spreken achter de toog van partycentrum Amicitia in Lekkerkerk waar zijn ouders Ad en Jacky Scheer de scepter zwaaiden. Hij maakte er in de loop der jaren vele feesten en partijen mee en hielp op latere leeftijd waar hij kon. Vooral op hoogtijdagen als Koninginnedag en Hemelvaartsdag stak iedereen die bij Amicitia betrokken was de handen ver uit de mouwen.

De familie Scheer bouwde het bedrijf in de loop der jaren verder uit met onder meer restaurant Huisje van de Zeeuw in Lekkerkerk, een bloeiend cateringbedrijf, hotel-restaurant De Arendshoeve en pannenkoekenrestaurant Onder de Molen in Bergambacht. Dat was de plek waar moeder Jacky de afgelopen jaren veel te vinden was.

Inmiddels is het partycentrum in Lekkerkerk verkocht aan een projectontwikkelaar en is De Arendshoeve omgebouwd tot een Amadeushuis waar senioren met een vorm van dementie verzorgd kunnen wonen.

Wilco was tot de sluiting van De Arendshoeve vijf jaar lang werkzaam als bedrijfsleider in het hotel-restaurant. Hij deed daar veel ervaring op en besloot die in de toekomst te gebruiken door de exploitatie van Onder de Molen over te nemen. “Dat geeft mijn vader en moeder de gelegenheid het wat rustiger aan te gaan doen en ook eens van andere bezigheden te genieten.”

Ouderwets
“We zijn een ouderwets pannenkoekenrestaurant”, aldus Wilco. Zo één waar de gasten zich thuis voelen en graag terugkomen. “Een echt familierestaurant, waar de gezelschappen die bij ons neerstrijken vaak bestaan uit drie generaties met opa’s en oma’s, vaders en moeders en natuurlijk de kinderen.”

De gasten kunnen kiezen uit ten minste 35 varianten op de klassieke pannenkoek met naar keuze zoete of hartige ingrediënten. Maar de basis, het beslag, is in alle gevallen hetzelfde. Bereid van meel dat in de naastgelegen molen wordt gemalen, melk rechtstreeks van de boer en scharreleieren van een boerderij in de directe omgeving. “We werken graag met lokale producten.”

Dagbesteding
Op werkdagen wordt de bediening in Onder de Molen verzorgd door mensen met een verstandelijke beperking, die worden begeleid door de Stichting Dagbesteding Krimpenerwaard. “Fijne mensen die ook recht hebben op een plek in de maatschappij en bovendien erg betrokken zijn bij het werk wat ze doen”, aldus Wilco.

’s Avonds en in de weekenden worden de gasten ontvangen door het eigen team van Onder de Molen, zowel in de keuken als in het restaurant. Op mooie dagen gaat het terras open en kunnen de jonge gasten zich prima vermaken in de speeltuin.

Veel plannen om het concept drastisch te veranderen heeft Wilco niet. De inrichting blijft zoals die is, de menukaart wordt uitgebreid met lunchgerechten zoals belegde broodjes en er komt een mogelijkheid om een high tea te reserveren. De openingstijden worden wel verruimd. Vanaf 17 april, Eerste Paasdag is Onder de Molen ook op zondag geopend.

Alle informatie over het pannenkoekenrestaurant is te vinden op www.pannenkoekenrestaurantonderdemolen.nl.

Dit bericht is 4133 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief