Archieven

Dit bericht is 597 keer gelezen


LOPIK – Iza van Dam is op vrijdag 18 november 2022 rond 13.15 uur in haar klas op de Jan Bunnikschool in Lopik verrast door burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Lotte Roodenburg. De kinderjury, bestaande uit zeven leerlingen van verschillende scholen uit de gemeente, vindt Iza de meest geschikte opvolger van de bijna afzwaaiende kinderburgemeester Lotte Roodenburg.

Burgemeester Laurens de Graaf en Lotte Roodenburg deden de afgelopen weken via een vlog een oproep om de nieuwe kinderburgemeester te werven. Elf kinderen uit groep 7 van de basisscholen uit de gemeente gaven gehoor aan de oproep en stuurden een ‘sollicitatiefilmpje’ in. Zeven kinderen hadden zich aangemeld als jurylid. Via twee selectieronden heeft de jury door middel van het geven van een cijfer aan verschillende beoordelingscriteria uiteindelijk een winnaar gekozen.

Tekst gaat onder de video verder

Iza heeft nieuwe ideeën om de gemeente te verbeteren. Ze vindt het belangrijk dat kinderen kunnen sporten en dat scholen onderling toernooien kunnen houden. Verder wil ze pesten tegen gaan en naar de mening van kinderen luisteren zodat zij ook hun steentje kunnen bijdragen. Ook heeft ze oog en oor voor de kinderen uit Oekraïne en lijkt het haar leuk om een speciale dag voor hen te organiseren.

Kinderjury
De jury die de nieuwe kinderburgemeester heeft gekozen bestaat uit zeven leerlingen van verschillende scholen, te weten: Loubna Alkachouti en Sanne de Kovel (Jan Bunnik), Iris Overbeek (Sint Victorschool), Zeger van Moolenbroek (Eben Haëzerschool Benschop), Nadine de wit (De Regenboog), Victoria Porras en Fenne van der Sloot (Eben Haëzerschool Polsbroek). Zij vormden de beoordelingscommissie en kwamen unaniem tot een eindoordeel. Burgemeester Laurens de Graaf en kinderburgemeester Lotte Roodenburg hebben het proces begeleid.

Installatie Kinderburgemeester
Op dinsdag 29 november a.s. wordt Iza van Dam officieel geïnstalleerd als tweede kinderburgemeester van de gemeente Lopik tijdens de raadsvergadering. Zij krijgt tijdens de beëdiging de ambtsketen voor kinderburgemeester omgehangen.


Van links naar rechts: Victoria Porras, Fenne van der Sloot, burgemeester Laurens de Graaf, kinderburgemeester Lotte Roodenburg, Sanne de Kovel, Loubna Alkachouti, Nadine de Wit, Iris Overbeek en Zeger van Moolenbroek.

Dit bericht is 597 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief