Archieven

Dit bericht is 639 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- De achtste Kindergemeenteraad is afgelopen dinsdag tijdens een speciale raadsvergadering geïnstalleerd. Alle Krimpense basisscholen doen dit jaar mee aan de Kindergemeenteraad. Per school worden twee kinderen uit groep 8 afgevaardigd naar de Kindergemeenteraad. Deze raad bestaat daarmee uit twintig kinderen.

De kinderraadsleden stelden zich tijdens de installatievergadering aan de hand van een foto op hun favoriete plek in Krimpen voor. De kinderen maakten ook een afspraak met burgemeester Martijn Vroom dat ze hun werk zo goed mogelijk gaan doen. Daarna was er een feestelijke afsluiting met gebak en kinderchampagne.

Wat doet de kindergemeenteraad?
De Kindergemeenteraad vertegenwoordigt alle kinderen in de gemeente Krimpen aan den IJssel. De Kindergemeenteraad gaat met elkaar en met anderen in gesprek over wat voor kinderen belangrijk is. Ook gaat de Kindergemeenteraad aan de slag met plannen van de verschillende Krimpense basisscholen.

De Kindergemeenteraad maakt hiervoor gebruik van de Ideeënbox. Deze Ideeënboxen staan op de basisscholen. Hierin verzamelen de kinderen goede ideeën voor Krimpen aan den IJssel. De Kindergemeenteraad gaat het komende jaar met deze ideeën aan de slag. Daarnaast is de Kindergemeenteraad aanwezig bij verschillende festiviteiten in Krimpen.

Foto: John Wijntjes

 

Dit bericht is 639 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief