Archieven

Dit bericht is 3557 keer gelezen

KRIMPENERWAARD – Vanuit Leefbaar Krimpen wordt een nieuwe partij opgericht: Leefbaar Krimpenerwaard. Gekozen is voor een gezamenlijk bestuur. “We willen een ander geluid laten horen in de gemeente Krimpenerwaard, met de nadruk op doen”, aldus bestuursvoorzitter Jeffrey van der Elst.

Van der Elst zegt de afgelopen maanden benaderd te zijn door inwoners van de gemeente Krimpenerwaard met de vraag waarom er nog geen Leefbaar Krimpenerwaard is. “De Krimpenerwaarders gaven in het gesprek aan ‘we missen een partij met een wat meer ‘fortuynistische’ inslag, een partij van doen in plaatst van oeverloos praten, die hebben we hier al genoeg’.”

Oscar Suijk, bestuurslid en raadslid van Leefbaar Krimpen, is blij met de keuze voor een gezamnlijk bestuur. “Leefbaar Krimpen heeft sinds haar oprichting in 2001 nu reeds ruim twintig jaar ervaring in de lokale politiek van Krimpen aan den IJssel en we werken al jaren samen in de regio met de andere Leefbaar partijen. Hierdoor kan Leefbaar Krimpenerwaard putten uit heel wat kennis en ervaring waardoor ze een vliegende start kan maken en meer kan betekenen voor haar inwoners.”

Het bestuur van Leefbaar Krimpenerwaard wordt versterkt door een team aan adviseurs: Ans Hartnagel, oprichtster van Leefbaar Capelle (2001) en thans wethouder. John Janson, voormalig wethouder in Krimpen aan den IJssel. Hij hield zich jaren bezig met onder andere het programma Panorma Krimpenerwaard en heeft daarnaast ruim 12 jaar ervaring als raadslid. Kirsten Jaarsma was mede-oprichtster van de Stem van Krimpen en tevens wethouder namens deze partij. Jaarsma maakte onlangs haar overstap bekend naar Leefbaar Krimpen en zal zich ook inzetten voor Leefbaar Krimpenerwaard.

Van der Elst: “De Krimpenerwaard heeft voor de komende jaren vele uitdagingen, zoals de woningbouw (wonen), energietransitie, verduurzaming, bereikbaarheid, openbaar vervoer, behoud van voorzieningen, veiligheid, vergrijzing, bodemdaling, natuurbeleid, evenementenbeleid, gemeentelijke lasten, buurtvoorzieningen, dienstverlening van de gemeente, openingstijden winkels en horeca en werkgelegenheid om er maar een paar te noemen. Met elkaar gaan we de standpunten en onze koers bepalen richting de gemeenteraadsverkiezingen van volgend jaar.”

Van der Elst hoopt dat inwoners van Krimpenerwaard zich willen aansluiten bij de nieuwe partij. “In welke rol bepaal je natuurlijk zelf; van fractieondersteuner, burgerlid tot raadslid.”

Dit bericht is 3557 keer gelezen

Deel dit:

2 Reacties op Nieuwe politieke partij: Leefbaar Krimpenerwaard

  • Krimpenerwaard met veel kleine kernen is iets anders dan Krimpen of Capelle a/d IJssel. Dit zijn populisten en bovenal
    Incompetente jobhoppers die uitgekakt worden door de ene partij en hun geluk beproeven bij de volgende “leefbare” partij. Bah.

  • Gezien uw reactie en ‘kennis’ van de populisten mag ik aannemen dat u zich beschikbaar stelt voor de nieuwe partij…

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief