Archieven

Dit bericht is 587 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Sinds afgelopen week is er weer een nieuwe raamexpositie te zien in winkelcentrum Crimpenhof. In de etalages van een leegstaand pand is kunst te zien van Anca Boonacker, Elke van Tour en Janni Hagoort.

Het thema in het werk van Janni Hagoort is het vergaan van de tijd en de werking van het geheugen. De verschillende afdrukken van twee etsen met als onderwerp doolhoven zijn in de etalages te zien. Anca Boonacker maakt aquarellen, acrylschilderijen en werkt in verschillende mozaïektechnieken. Daarnaast maakt zij pentekeningen.

Een aquarel bouwt zij op uit meerdere lagen en zoekt door kleur toe te voegen naar een bepaalde intensiviteit. Verrassend is daarbij wat het water dat je bij aquarelleren gebruikt doet. Al zoekend werkt zij naar een juiste compositie. Naast verf gebruikt zij in haar veelal abstracte acrylschilderijen materialen als zand, hout, schelpen, papier, stof, touw, plastic, karton, steen en folie om speciale effecten te bereiken.

Elke
Elke van Tour houdt zich bezig met teken- en schildertechnieken en maakt diorama’s. Ook maakt zij uitstapjes naar andere disciplines. Zo maakt zij handvormen van klei, etsen en linosneden. Op dit moment is Elke vooral geïnteresseerd in het maken van papieren diorama’s. Hoewel zij graag cursussen volgt in allerlei technieken is zij grotendeels autodidact.

Zij zegt hierover: ‘Ik ben heel nieuwsgierig van aard en ik blijf graag leren en uitproberen. Ik houd ook van observeren en dat is terug te vinden in de onderwerpen van mijn werk; ik schilder en teken graag mensen en dieren. Soms realistisch, dan juist weer illustratief of naïef al naar gelang het materiaal dat ik op dat moment kies. Daarbij ben ik zelf een dromer en dat thema zit duidelijk in mijn werk verweven’.

Deze raamexpositie is te zien tot 4 oktober.

Dit bericht is 587 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief