Archieven

Dit bericht is 941 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Wethouder Wubbo Tempel heeft afgelopen zaterdag de nieuwe sportzaal De Populier geopend. Na de opening hebben verschillende sportverenigingen demonstraties gehouden. Het was een feestelijke dag. “Fijn dat sportend Krimpen zo’n prachtige voorziening krijgt”, zegt wethouder Kirsten Jaarsma.

“Heel fijn dat we deze prachtige zaal nu beschikbaar hebben. Dit is het eerste concrete resultaat van ons integraal huisvestingsplan voor schoolgebouwen en sportlocaties. Hiervoor stelt de gemeenteraad tientallen miljoenen beschikbaar. Op basis van datzelfde plan gaat nog heel veel meer moois volgen”, vertelt wethouder Tempel.

Deze nieuwe sportzaal is de eerste stap van een groter project. De gemeente gaat ook een nieuwe basisschool bouwen. En ook op andere plekken komen nieuwe sportzalen. De oude sportzaal komt uit 1975 en is daarom sterk verouderd. De gemeente gaat de oude sportzaal slopen. Hierdoor is er ruimte voor een nieuw project.

“Op deze plek bouwen we binnenkort de nieuwe basisschool De Groeiplaneet. De twee nieuwe gebouwen verbinden we met elkaar. Ze krijgen een gedeelde energiehuishouding en worden gezamenlijk onderhouden. We hopen dat de basisschool voor de zomervakantie van 2024 klaar is.”

tekst gaat verder onder foto

Gymlessen
Doordeweeks gaan drie Krimpense basisscholen de nieuwe sportzaal met plezier gebruiken. Leraren die de gymlessen geven aan deze scholen hebben de gemeente advies gegeven en hielpen mee bij de inrichting van de sportzaal. “De gymdocenten vertelden ons bijvoorbeeld hoe we de sportzaal met de allernieuwste materialen kunnen inrichten. De basisschoolleerlingen kunnen zo met veel plezier en afwisseling gymlessen krijgen. We hebben ook gedacht aan akoestiek en duurzaamheid.”

Naast basisscholen maken ook diverse verenigingen gebruik van de nieuwe sporthal. In de avonden en in de weekenden maken bijvoorbeeld K.D.O. (turnen), B.V.K. (basketbal) en B.V. De Populier (badminton) gebruik van de sportzaal. De wensen van deze verenigingen zijn meegenomen bij de invulling van de nieuwe zaal. “Zo kan B.V.K. bijvoorbeeld speciale sportmaterialen gebruiken zoals een echt centercourt en flexibele tribunes voor wedstrijden. Op de eerste verdieping hebben we voor alle gebruikers een ruimte gemaakt met pantry. Bezoekers kunnen vanuit deze ruimte de sportzaal goed zien.

Foto’s: John Wijntjes

Dit bericht is 941 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief