Archieven

Dit bericht is 3961 keer gelezen

SCHOONHOVEN – Met de ingebruikname van een nieuwe steiger is zaterdag een lang gekoesterde wens ingevuld voor Scoutinggroep ‘Olivier van Noort II’. Komende tijd maakt de vereniging zich op voor de volgende stap: het 75-jarig jubileum en een nieuw clubgebouw.

“Zo’n twintig jaar geleden waren wij op zoek naar een haven om onze vletten aan te leggen”, vertelt Michiel den Besten (34). Hij is sinds twee jaar voorzitter van deze florerende club met ruim 130 leden. Daarvoor was hij bijna zeven jaar voorzitter van de bijbehorende beheerstichting. “In deze haven lag altijd de boot van Rijkswaterstaat. Uiteindelijk is het ponton aan ons geschonken omdat men daar geen gebruik meer van maakten. Met de gemeente zijn we om de tafel gaan zitten omdat de haven begon te verzanden.”

Na tien jaar is in 2020 groen licht gegeven om de haven uit te baggeren. Vervolgens is gestart met de bouw van een nieuwe steiger. De bijna honderd jaar oude ponton is afgevoerd. Volgens Michiel was het geen optie om deze te behouden. Zaterdagmiddag openende de burgemeester Cazemier in bijzijn van leden en sponsors de 33 meter lange nieuwe steiger. Het symbolische lint werd doorgeknipt door het jongste lid Ziya en de oudste Wim.

Overvliegen
Negen zeilboten en de sleepboot hebben nu een eigen plekje gekregen in de haven, schuin tegenover de voormalige Dika Fabriek. Vervolgens startte daarna, op het terrein naast de haven, het jaarlijkse ‘overvliegen’. Den Besten legt uit: “Het overvliegen is dat de oudste van elke leeftijdsgroep over gaat naar een nieuwe groep.” Schitterend weer, een positieve sfeer en een feestelijke stemming maakten het een vrolijk samenzijn, waarbij in groepsverband opdrachten uitgevoerd werden. “We zijn een maatschappelijke organisatie waarin we proberen om kinderen leren om samen te werken. Dit draagt ook bij in de ontwikkeling. Zo is het met mij ook goed gekomen”, grijnst hij.

Nieuw clubgebouw
Op ditzelfde stukje terrein, onderdeel van de ligweide van zwembad ‘t Wilgerak, zou misschien in de nabije toekomst het nieuwe onderkomen kunnen komen. Michiel droomt er al van dat het zover is. “Een nieuw pand neerzetten naast de haven zou voor ons perfect zijn. Een uitstekende uitvalsbasis, een rustige locatie, dit zou helemaal top zijn.” Het huidig clubgebouw aan het Beregrachtpad is ruim veertig jaar oud en afgeschreven.

Nieuwbouw op dezelfde plaats past niet in het bestemmingsplan. Daarnaast is het lastig invullen vanwege de locatie. Het gebouw staat midden in een woonwijk .  Komende tijd zal druk overleg volgen met de gemeente om de plannen te realiseren. Den Besten is er gerust op en vertrouwt op een goede afloop.

Jubileum
Maar eerst is er nog een andere mijlpaal die niet vergeten mag worden: het 75-jarig jubileum dit jaar. Nu de coronaregels het toelaten kan ook hieraan verder vorm worden gegeven. “In het eerste weekend van november gaan we met z’n allen naar Baarn toe”, licht de voorzitter toe. “Daar gaan we diverse activiteiten ondernemen in de bossen. En gaan we er echt een feestje van maken.”

Dit bericht is 3961 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief