Archieven

Dit bericht is 620 keer gelezen

HAASTRECHT- Op zondagmiddag 15 januari staat er na twee jaar weer een traditioneel Nieuwjaarsconcert op het programma in de Hervormde Kerk in Haastrecht. 

“Wij zijn erin geslaagd om drie heel bijzondere musici aan U te presenteren. Harpiste Evelien Vaneysendeyk, Trompettist Warre Dendievel en Pianiste Kristien Devolder. Het bijzondere is dat Kristien de moeder is van Warre en dat zij nog vier muzikale jongens heeft”, vertelt de organisatie van het concert.

Evelien komt uit Tessenderlo, Limburg, België. Zij was 9 jaar toen zij haar eerste harp lessen kreeg. Ze was 11 jaar toen zij haar eerste wedstrijd won. Daarna volgden er vele prijzen. In 2022 was Evelien nog prijswinnaar op de Lyon and Healy Awards in Chicago. Zij behoorde tot de vijf finalisten van het Young Belgian Talent Concours 2022. Momenteel studeert zij in Oslo bij de beroemde harpiste Isabelle Perrin.

Prijzen
Trompettist Warre heeft al vele prijzen in binnen- en buitenland in de wacht gesleept. In 2022 won Warre de eerste prijs in het Prinses Christina Concours  in de categorie 12-14 jaar. Sinds deze overwinning is hij veel te gast in Nederland (o.a. Kinderprinsengrachtconcert).

Kristien volgde piano, viool en kamermuziek in Kortrijk. Zij is winnaar van verschillende wedstrijden zowel voor de piano als de viool. De liefde voor pianobegeleiding ontstond al toen zij als kind medeleerlingen viool spontaan ging begeleiden in de vioolklas en het werd een echte roeping die resulteerde in een fulltime pianobegeleiding aan het Stedelijk Conservatorium van Brugge.

Dit trio brengt U een programma met werken van o.a. F. Liszt, J.Pennequin,  A.Zabel, J. Strauss en L. Armstrong

Het nieuwjaarsconcert vindt plaats op zondag 15 januari om 14.00 uur. Kaarten kosten 20 euro, voor donateurs is een kaart 15 euro. Jongeren tot 18 jaar hebben gratis toegang. De prijs is inclusief pauzedrankje. Kaarten kunnen worden gekocht via www.haastrechtsekring.nl of aan de kassa. Let op: pinnen is niet mogelijk.

Dit bericht is 620 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief