Archieven

Dit bericht is 819 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Zaterdagmorgen 6 januari wordt om 10.00 uur het nieuwe jaar muzikaal ingeluid met samenspel van het carillon met piano in Schoonhoven.  

Twee beiaardiers/pianisten treden op. Stadsbeiaardier Boudewijn Zwart krijgt hulp van de Amerikaanse beiaardier Annie Gao. Zij trad al eerder op in Schoonhoven, maar bij dit concert wisselen zij elkaar af op piano en beiaard.

Het programma dat zij hebben samengesteld bevat natuurlijk de walsen, marsen en polka’s van Johann Strauss. Deze muziek klinkt jaarlijks bij het Nieuwjaarsconcert in Wenen. Daarnaast spelen zij ook liederen die met het nieuwe jaar te maken hebben. Dat zijn zowel geestelijke liederen zoals ‘Wat de toekomst brenge moge’ als wereldlijke nummers zoals ‘Happy New Year’ van ABBA.

Het wordt hoe dan ook een gevarieerd programma dat het best te beluisteren is vanaf de straten rondom de toren. Voor wie liever binnenblijft, kan het concert ook gevolgd worden de Facebookpagina www.facebook.com/carillonschoonhoven of YouTube: www.youtube.com/@CarillionSchoonhoven

Het concert is een burgerinitiatief dat enthousiast ondersteund wordt door de gemeente Krimpenerwaard.

Dit bericht is 819 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief