Archieven

Dit bericht is 1970 keer gelezen


OUDERKERK AAN DEN IJSSEL- Drinkwaterbedrijf Oasen adviseert inwoners van de regio Lageweg en IJsseldijk-Noord in Ouderkerk aan den IJssel om het kraanwater eerst drie minuten te koken voor consumptie.

Deze voorzorgsmaatregel volgt op dinsdagavond 30 april na een lekkage aan de drinkwaterleiding. Het kookadvies duurt tot en met zaterdag 4 mei.

Het kookadvies geldt voor ongeveer 450 huishoudens en is beperkt tot de volgende adressen in Ouderkerk a/d IJssel:
Breeweer 1 t/m 20, Frankenweer 1 t/m 5, Hoefweer 1 t/m 7, Hoge Molenwerf 1 t/m 24a, IJsseldijk-Noord 212 t/m 428 (alleen even), IJssellaan 1 t/m 38a, Kaaswetering 1 t/m 22, Lageweg 1 t/m 62, Nieuwelandsekade 1 t/m 81, Oosterweer 2 t/m 16 (alleen even), Oostkade 1 t/m 8, Schaapjeszijde 1, 1a, 1b, Vlammingsweer 1 t/m 19, Vlietweer 1 t/m 7, Wildertkade 1 t/m 27.

Kookadvies
Oasen adviseert uit voorzorg het water drie minuten te koken voor consumptie. Dit geldt ook voor water dat gebruikt wordt voor tandenpoetsen, babyvoeding, ijsblokjes en koffiezetapparaten. Het beste is om het water te koken in een pan op het fornuis.

Op dinsdagavond 30 april ontstond er een lekkage op de IJsseldijk in Ouderkerk aan den IJssel. Een aantal adressen had hierdoor tijdelijk geen water uit de kraan. De storing is in de loop van de nacht opgelost, waarna de bewoners weer water hadden. Omdat er bij de reparatie van het lek mogelijk wat vuil in de leiding terecht is gekomen, geeft Oasen het advies om het water eerst drie minuten te koken voor consumptie.

Oasen neemt watermonsters die in het laboratorium onderzocht worden om te zien of er bacteriën in het water zitten. Dit onderzoek duurt enkele dagen. Als uit het onderzoek blijkt dat het drinkwater weer zonder te koken geschikt is voor consumptie, dan wordt het kookadvies opgeheven.

“Natuurlijk vindt Oasen de situatie erg vervelend voor de bewoners. We doen er alles aan om het preventieve kookadvies zo snel mogelijk op te kunnen heffen”, laat het drinkwaterbedrijf weten.

Actuele informatie op website
Oasen informeerde direct de inwoners in het gebied met een sms-bericht. Bewoners worden via sociale media en www.oasen.nl/ouderkerk op de hoogte gehouden. “We roepen bewoners op om elkaar te informeren, bijvoorbeeld via een buurtapp.”

Dit bericht is 1970 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief