Archieven

Dit bericht is 759 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Vasyl Koval, burgemeester van Pidberiztci in Oekraine, heeft afgelopen donderdagavond hulpgoederen opgehaald die in Schoonhoven zijn ingezameld. Deze goederen zijn ingezameld door Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne en worden door de burgemeester afgeleverd bij ziekenhuizen, bewoners en bij de soldaten die meevechten aan het front. Regelmatig vertrekken er transporten vanuit Schoonhoven naar Oekraïne.

Stichting Krimpenerwaard-Oekraïne deed vorige week een oproep om zoveel mogelijk hulpgoederen op te halen. “Ik probeer voor de burgemeester zoveel mogelijk voedsel in de vorm van energie-, maaltijd- en proteïnerepen te verzamelen”, luidde de oproep van Kees Stoppelenburg. “Ook chocolade en ander versterkend voedsel is welkom.”

Er zijn in totaal 1850 energierepen, tourniquets, een grote hoeveel verbandmiddelen en medical supplies opgehaald die richting Oekraïne gaan. “De inzameling was een groot succes”, zegt Stoppelenburg. De ingezamelde spullen zijn aangevuld met incontinentiemateriaal, voedsel, ondergoed en t-shirts voor de soldaten, één behandeltafel, ziekenhuismaterialen, 60 paar legerlaarzen, kleding, gereedschappen, etc. “Met dank aan onze donateurs”, aldus Stoppelenburg.

Pidberiztci
De gemeente Pidberiztci is een gemeente vergelijkbaar met Krimpenerwaard en bestaat uit ongeveer elf kernen. Vanuit Pidbertztci strijden ca 700 soldaten aan het front. “Vasyl rijdt zelf regelmatig naar het front om diverse goederen naar de mannen te brengen. Dat gebeurt ook met de spullen die hier door ons zijn ingezameld.”

Dit bericht is 759 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief