Archieven

Dit bericht is 854 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De Lionsclub Krimpenerwaard organiseerde afgelopen zaterdag alweer voor de twaalfde keer de vaartocht voor mensen met een beperking in de Krimpenerwaard. Ondanks de lichte regen was de dag een groot succes. Vanaf het Wapen van Reeuwijk werd een tocht van twee uur over de Reeuwijkse plassen en sloten gemaakt.

Bij terugkomst werden de deelnemers opgewacht door zanger Peter Dons uit Ammerstol. Na een stevige lunch werd nog een prachtige medaille en een goedgevulde goodiebag uitgereikt waarna alle deelnemers weer tevreden naar huis gingen.

Elk jaar weer organiseert de Lionsclub Krimpenerwaard deze tocht voor mensen met een beperking over de Reeuwijkse plassen. Dit jaar alweer voor de twaalfde keer. Zoals altijd levert de stichting ‘Met elkaar, voor elkaar’ met Marjanne Timmer een belangrijke bijdrage aan de dag. ‘s Morgens verzamelen de deelnemers zich bij het Wapen van Reeuwijk waar een naambadge, T-shirt met speciaal logo, een reddingsvest en een poncho aan ze wordt uitgereikt.

Tocht van twee uur
Medewerkers van Het Wapen van Reeuwijk hebben de avond ervoor nog tenten opgezet zodat de deelnemers droog van de koffie kunnen genieten. Als alle deelnemers zijn gearriveerd wordt de dag met een welkomstwoord en instructies geopend door de voorzitter van de Lions Sloepentochtcommissie, René Rombout.

Tekst gaat verder onder foto

Met maar liefst achttien sloepen, van eigenaren die vrijwillig meedoen, wordt een tocht van twee uur over de plassen en sloten gemaakt. Aan boord zijn muziekboxen aanwezig waaruit veel Hollandse muziek te horen is en waarop uit volle borst wordt meegezongen. Diverse bruggen worden gepasseerd waar toeschouwers enthousiast naar de deelnemers zwaaien.

Om dit vaarfeest in goede banen te leiden zijn er, naast de begeleiders van de deelnemers, ook de politie met een snelle boot, een duikteam van de brandweer, BOA’s en een EHBO-team aanwezig.

Peter Dons
Na de tocht wacht zanger Peter Dons uit Ammerstol de deelnemers op met Hollandse hits. Ook het optreden van Peter is inmiddels een vast onderdeel van de dag geworden. Zijn bijdrage zorgt voor een fantastische sfeer waaraan een polonaise natuurlijk niet mag ontbreken.

Tekst gaat verder onder foto

De dag wordt weliswaar georganiseerd door de Lionsserviceclub Krimpenerwaard, maar het bedrijfsleven uit de regio en een groot aantal particulieren ondersteunt de dag financieel waarmee ze een uiterst belangrijke bijdrage aan het succes van dit jaarlijkse festijn leveren.

Trots
“Wij zijn er als club trots op dat we deze prachtige dag mogen organiseren. Het geeft elk jaar weer zo’n positieve boost aan iedereen… Niet alleen aan de deelnemers en hun begeleiders maar ook, als we naar alle reacties luisteren, aan de talloze vrijwilligers en iedereen die eraan meewerkt”, laat René Rombout weten.

“Het is daarbij hartverwarmend om te zien dat bedrijven en particulieren ruimhartig de portemonnee hebben getrokken om de kosten te dekken. We hopen dat we daarop ook volgend jaar mogen rekenen, want dan kunnen we met de club, waar nieuwe leden trouwens altijd welkom zijn…, dit geweldige feest op het water wéér organiseren.”

 

Dit bericht is 854 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief