Archieven

Dit bericht is 738 keer gelezen

KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Afgelopen donderdag opende in het Streekmuseum Krimpenerwaard de nieuwste tentoonstelling “ONDER het GOED”. Laat je meeslepen in een boeiende reis door de 20e eeuw, waar de evolutie en betekenis van ondermode onder de loep wordt genomen.

Intrigerende foto’s, zorgvuldig bewaarde kledingstukken en bijzondere items vertellen het verhaal van het ondergoed dat onze voorouders droegen, en hoe dit de modes en levensstijlen van die tijd weerspiegelde.

Ontdek zorgvuldig bewaarde kledingstukken, bijzondere accessoires en oude advertenties die het verhaal vertellen van het ondergoed dat onze voorouders droegen. In een tijd waarin de keuze van ondergoed niet alleen een praktische overweging is, maar ook een weerspiegeling van sociale normen en culturele verschuivingen, biedt deze tentoonstelling een uniek inzicht in de rol van onderkleding door de jaren heen.

“Het is een eerbetoon aan de ambachtelijke kunst van het kleden en de verhalen die onze kledingstukken vertellen over wie we zijn en waar we vandaan komen,” zegt Hilde van den Berg, directeur/conservator van het Streekmuseum Krimpenerwaard.

Bekijk de hele reportage van de opening via de video bovenin het artikel.

Dit bericht is 738 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief