Archieven

Dit bericht is 2808 keer gelezen

KRIMPEN A/D IJSSEL – Deze morgen reikte burgemeester Martijn Vroom een Koninklijke Onderscheiding uit aan zes Krimpenaren. De gedecoreerden kregen een filmpje met een persoonlijke toespraak van de burgemeester. 

De heer N. van Campen (73 jaar)
Is sinds 1968 vrijwilliger bij het Kerkkoor Krimpen. Voor het
kerkkoor verricht hij hand- en spandiensten en organiseert mede de koorreizen. Ook is de heer Van Campen sinds 1978 vrijwilliger bij de IJsseldijkkerk. De heer Van Campen was daar van 1978 tot 2012 koster. Daarnaast is hij postbezorger, organiseert hij activiteiten om fondsen te werven en draait hij kantinediensten. Van 1976 tot 2008 was de heer Van Campen vrijwilliger bij de YMCA/Christelijke Jongeren Vereniging van Krimpen aan den IJssel. Hij was een periode voorzitter, lid van de beheercommissie van de verenigingsruimtes, draaide bardiensten en organiseerde activiteiten en evenementen.

De heer P.J. Dullaart (75 jaar)
Is in 1969 oprichter van de IJsclub Eendracht Maakt Macht (EMM) in de Krimpenerwaard. Hij is sindsdien bestuurslid en verzorgt de werving van leden en organiseert activiteiten voor de leden van de ijsclub. Van 1985 tot 2013 was hij voorzitter van de ijsclub. Ook heeft hij zich ingezet als bouwuitvoerder van de aanleg van de nieuwe schaatsbaan en het clubhuis. De heer Dullaart is sinds 1979 vrijwilliger bij voetbalvereniging VV Spirit in Ouderkerk aan den IJssel. Hij is voor deze vereniging scheidsrechter, zorgt voor het onderhoud en is lid van diverse commissies. Ook heeft hij zich ingezet voor de verbouwing van het clubhuis, de kleedkamers, de opslag en de tribunes. De heer Dullaart is sinds 1989 vrijwilliger bij het District Krimpenerwaard, onderdeel van de K.N.S.B. Daar heeft hij diverse bestuursfuncties vervuld. Ook ondersteunt hij bij verbouwingen en sportactiviteiten van diverse ijsclubs.

De heer F. van der Hart (77 jaar)
Is lid van de kerkenraad van de Christelijke Gereformeerde Kerk Rotterdam-Oost/Capelle aan den IJssel. Hij is secretaris van de Classicale Diaconale Commissie en lid van de redactie van het kerkblad. Ook trad hij op als diaken, scriba/ouderling en kerkelijk archivaris. Van 1981 tot 2014 was de heer Van der Hart lid van de Deputaten kerkelijke archieven van de Christelijke Gereformeerde Kerken. Ook was hij archivaris van de Generale Synode van de Christelijke Gereformeerde Kerken. De heer Van der Hart vervulde van 1984 tot 1985 de rol van secretaris voor de kiesvereniging IJsselstreek van de voormalige politieke partij Reformatorische Politieke Federatie (RPF). Van 2001 tot 2014 was de heer Van der Hart lid van het Archivarissenconvent CGK-GKV-NGK ‘TOP’. Daarnaast was hij van 2003 tot 2010 vrijwilliger bij de lokale ChristenUnie en was hij van 2004 tot 2012 vrijwilliger bij de Particuliere Synode van het Zuiden van de Christelijke Gereformeerde Kerken.

De heer J.M. de Kwant (61 jaar)
Is sinds 1980 vrijwilliger bij Muziekvereniging Concordia in Krimpen aan den IJssel. Hij is instructeur en componist van de slagwerkgroep. En hij moderniseerde de drumband tot een melody percussionband. Ook onderhoudt hij de slaginstrumenten. De heer De Kwant verzorgt ook workshops samen met andere muziekgroepen. Daarnaast componeert hij onbezoldigd muziekstukken voor de muziekuitgeverij Himalaya in Nieuw-Lekkerland.

Mevrouw M. Slingerland-Vis (67 jaar)
Is sinds 1968 lid bij Muziekvereniging Excelsior in Ouderkerk aan den IJssel. Bij deze vereniging was zij van 1979 tot 1989 penningmeester. Ook was zij secretaris in 1990, van 1993 tot 2002 en van 2004 tot 2010. Bij de muziekvereniging organiseert mevrouw activiteiten, concerten en jubileumfeesten. Daarnaast is mevrouw Slingerland-Vis sinds 2018 vrijwilliger bij KrimpenWijzer in Krimpen aan den IJssel. Ze is coördinator van wijkrestaurant De Kajuit en gastvrouw bij de bingo. Ook faciliteert mevrouw Slingerland-Vis het valpreventieproject voor ouderen Zicht op Evenwicht.

De heer C. de Vries (66 jaar)
Is sinds 1989 vrijwilliger bij Filatelistenvereniging IJssel en Lekstreek. Vanaf deze periode is hij bestuurslid van deze vereniging. Hij organiseert het rondzendverkeer, veilingen en beurzen. Ook is hij veilingmeester en verleent hand- en spandiensten. Sinds 2001 is de heer De Vries vrijwilliger bij Stichting Pro Filatelie. Hij is sinds 2006 secretaris van deze stichting en sindsdien ondersteunt hij evenementen en verzorgt hij samen met een andere vrijwilliger de boekhouding. Voor 2006 was hij actief als taxateur en verleende hand- en spandiensten. De heer De Vries is sinds 2016 medeoprichter, vrijwilliger en bestuurslid van Stichting Filatelistische Evenementen. Bij deze stichting is hij financieel administrateur en ondersteunt de penningmeester. Ook is hij verantwoordelijk voor de portefeuilles fondsenwerving, pr, vervoer, materiaal en jeugdzaken.
Daarnaast is de heer De Vries sinds 2016 vrijwilliger en bestuurslid van de Nederlandse Vereniging van Postzegelverzamelaars van het Vorstendom Liechtenstein. Sinds 2017 is de heer De Vries vrijwilliger bij de Koninklijke Nederlandse Bond van Filatelistenverenigingen. 

 

Dit bericht is 2808 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief