Archieven

Dit bericht is 1271 keer gelezen

SCHOONHOVEN- Wouter van de Waterlinie brengt de Oude Hollandse Waterlinie en het Rampjaar 1672 tot leven op 20 augustus in het Zilvermuseum in Schoonhoven. Om 14:00 uur vertelt hij tijdens zijn voorstelling over hoe hij, als trompetter van prins Willem III, deze periode beleefde.

“De vertelvoorstelling is niet alleen leuk en leerzaam voor kinderen, maar ook voor ouders”, laat het Zilvermuseum weten. Naast de vertelvoorstelling is Wouter van de Waterlinie de hele dag in het museum om allerlei vragen te beantwoorden.

Neem een kijkje bij de rondreizende expositie over de Oude Hollandse Waterlinie in de Zilverlounge (van 15 augustus t/m 9 oktober) en ontdek het verhaal van het bouwen van vestingsteden zoals Schoonhoven en het onder water zetten van de polders als verdedigingssysteem. Bekijk de bijzondere vergulde hensbekers van de Hoogheemraadschappen uit die tijd in het museum.

Tekst gaat verder onder de foto

‘Beleef de wereld van zilver’
“Naast deze leuke voorstelling is er nog meer te doen en te zien deze zomer. Kinderen kunnen dagelijks een molen maken in de Zilverwerkplaats. Tijdens het rampjaar werd veel land onder water gezet, molens speelden daar ook een rol in door het water weg te pompen.”, aldus het Zilvermuseum.

Elke woensdagmiddag om 14.00 uur kunnen kinderen ontdekken waar zilver vandaan komt en kunnen zij een sieraad van zelf gedolven zilver maken. Tijdens een speurtocht ontrafelen kinderen het Geheim van de Smid en in de smederij stel je de smid alle vragen over het goud- en zilversmeden.

Aanmelden voor de vertelvoorstelling over de Oude Hollandse Waterlinie kan via de website: www.zilvermuseum.nl/wouter-van-de-waterlinie, toegang is gratis.

 

Dit bericht is 1271 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief