Archieven

Dit bericht is 682 keer gelezen

KRIMPENERWAARD- De Ontdek je Talentdagen waren vorig jaar een groot succes. Daarom organiseert Arbeidsmarktregio Midden-Holland op 8 en 9 februari wederom dit event voor inwoners uit Bodegraven-Reeuwijk, Gouda, Krimpenerwaard en Waddinxveen die een stap willen maken naar (ander) werk.

Maya van Es is blij dat deze Ontdek je Talentdagen drie keer op de planning staan in 2023. “We merken dat onze laagdrempelige aanpak veel bezoekers trekt, voor wie het nog een te grote stap is om direct te solliciteren.”

“Ze zijn wel toe aan ander werk, maar kunnen nog wat hulp gebruiken. Of bijvoorbeeld herintreders, zij-instromers die willen onderzoeken waar ze goed in zijn of in welke branche ze willen werken. De een is goed in de praktijk, maar heeft moeite met het maken van een CV op een computer. Iedereen is welkom. Wij helpen je daarbij”, zegt Van Es.

Interactief programma
Woensdag 8 en donderdag 9 februari worden de kandidaten in Gouda ontvangen op de rode loper. Ze doen mee aan een interactief werkoriëntatie programma. Dit bestaat uit een Ontdek je Talent-test, een onderwijs-test waarbij je inzicht krijgt of werken in het onderwijs iets voor je is.

Bezoekers nemen een virtueel kijkje in een werkomgeving met VR-bril, doen een CV-check, krijgen haar- en kledingstyling, doen mee met een fotoshoot voor een professionele profielfoto. Bij de workshop ‘Hoe presenteer ik mezelf’ krijgen bezoekers tips, trucs en vooral zelfvertrouwen om goed voorbereid op gesprek te gaan bij een werkgever.

Aanmelden
Van Es vervolgt: “Deze Talentdagen zijn een onderdeel van ons werk oriëntatie programma. Deelnemers kunnen zich gelijk aanmelden voor BinnenKijken bij Bedrijven. Van 13 t/m 17 maart nemen ze een kijkje in de keuken bij verschillende werkgevers. Die staan te springen om personeel, dus we hopen dan weer mooie matches te kunnen maken.”

Meer informatie en aanmelden kan via https://wspmiddenholland.nl/. Op deze pagina staat een een kort filmpje waarin Maya uitlegt wat de Ontdek je Talentdagen inhouden.

Foto’s: PR WSP Midden-Holland

Dit bericht is 682 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief