Archieven

Dit bericht is 671 keer gelezen

 KRIMPEN AAN DEN IJSSEL- Deze vrijdag is het Witte Anjerperkje onthuld op het Raadhuisplein in Krimpen aan den IJssel. In het bijzijn van veteranen, Stichting Veteranen en het gemeentebestuur werd dit eerbetoon aan veteranen geopend. Burgemeester Jan Luteijn en Siemen de Wilde, voorzitter van Stichting Veteranen hebben symbolisch de anjers water gegeven.

Het Witte Anjerperkje voor Veteranen is een eerbetoon aan alle mannen en vrouwen die hebben gediend in het Nederlandse leger. “Met het Witte Anjerperkje erkennen en waarderen we hun inzet. Het perkje ligt achter het Veteranenbankje op het Raadhuisplein. Het is een plek waar veteranen en niet-veteranen ontmoeten en herinneringen kunnen ophalen”, laat de gemeente Krimpen aan den IJssel weten.

Op de laatste zaterdag van juni is het de landelijke Veteranendag. Met dit nationale evenement worden ruim 100.000 Nederlandse veteranen bedankt in het land. Veteranen worden altijd ingezet voor de vrede. Nu en in het verleden. In 2005 is de witte anjer in Nederland geïntroduceerd als symbool van waardering voor Nederlandse veteranen. De witte anjer bloeit in de dagen voorafgaand aan de Veteranendag.

Tekst gaat verder onder foto

Verdiende erkenning en waardering
“We zijn trots om dit prachtige perkje te openen als eerbetoon aan onze dappere veteranen,” zegt burgemeester Jan Luteijn. “Het is belangrijk dat we onze waardering en dankbaarheid laten zien voor hun inzet en dienstbaarheid. Het Witte Anjer Perkje symboliseert vrijheid en spreekt de verdiende erkenning en waardering uit naar alle veteranen.”

Het Witte Anjerperkje zal regelmatig onderhouden worden door de gemeente. “Zo blijft dit een mooie plek.” Het perkje is ook aangemeld op www.veteranendag.nl/de-witte-anjer/witte-anjer-perkje/.

Foto’s: John Wijntjes

Dit bericht is 671 keer gelezen

Deel dit:

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meld je aan voor onze nieuwsbrief