Archieven

Dit bericht is 1571 keer gelezen

Foto: Visiebeeld EHA & DOOR architecten gemeentehuis Krimpenerwaard

KRIMPENERWAARD- De gemeenteraad van Krimpenerwaard gaf eerder dit jaar groen licht voor de ontwerpfase van een nieuw gemeentehuis. Deze week presenteerden de architecten hun ‘ontwerpvisie’.

De combinatie van Ector Hoogstad Architecten en DOOR architecten won de Europese aanbesteding. In hun ontwerpvisie wordt het nieuwe gemeentehuis een bijzondere en unieke huisvesting met uitnodigende en transparante gevels. Er is gekozen voor duurzame materialen, zoals een houten draagconstructie, circulaire bakstenen, houten gevels en veel groen.

Voor de vorm van het gebouw is gekeken naar het slagen-landschap van de Krimpenerwaard. Ze stellen drie bouwdelen voor, die elk op een eigen ‘slag’ staan. Zo sluit hun ontwerp aan bij het kenmerkende landschap van de Krimpenerwaard met zijn lange zichtlijnen en weidse luchten.

Tekst gaat verder onder fotoFoto: Visiebeeld EHA & DOOR architecten gemeentehuis Krimpenerwaard

De architecten
Ector Hoogstad Architecten en DOOR Architecten werkten samen bij hun inzending. Hun visie en aanpak sloot het beste aan op de uitgangspunten van de gemeenteraad op het gebied van duurzaamheid (onder andere energieneutraal en circulair), multifunctionaliteit, participatie en financiën. De twee architectenbureaus hebben samen ook al eerder goede resultaten bereikt, vooral op het gebied van goede en duurzame kantoorgebouwen.

In het eerste kwartaal van 2023 besluit de gemeenteraad of het budget vrijgegeven kan worden voor de realisatie van het gemeentehuis. Dan kan ook verder gewerkt worden aan het definitief ontwerp. Meer weten over het nieuwe huis van de gemeente Krimpenerwaard en de verdere procedure is te vinden op www.krimpenerwaard.nl/gemeentekantoor.

Foto: Visiebeeld EHA & DOOR architecten gemeentehuis Krimpenerwaard

Dit bericht is 1571 keer gelezen

Deel dit:

Laat een reactie achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Meest gelezen
  • No results available
Meld je aan voor onze nieuwsbrief